Przeciwsłoneczne z korekcją...

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Przeciwsłoneczne z korekcją...

Postprzez Katarzyna » 2 sty 2014, o 14:50

Ja słyszałam, że najlepsze barwienie w okularach słonecznych to brązowe. Czy to prawda?
Katarzyna

Postprzez martini » 3 sty 2014, o 09:24

Ja z kolei słyszałem że barwienie szare jest lepsze może nie tyle lepsze ale widzimy naturalne barwy kolorów,a brąz zmienienia nam odcienie!!! Nie można raczej powiedzieć że jedne są lepsze czy gorsze , przecież te soczewki maja takie same uszlachetnienia różnią się tylko zabarwieniem, może większość ludzi wybiera kolor brązowy, bo jest to kolor ciepły :D i tyle ;)
martini

Postprzez Katarzyna » 3 sty 2014, o 10:11

Żeby być dokładną - powiedziała mi to okulistka, że przy brązie lepiej pracuje nasze oko, być może zmienia nam barwy, ale oko się mniej męczy. A poza tym myślę, że mało kto zwraca uwagę na to gdzie jest lepiej dla oka, chodzi raczej o wygląd :D
Katarzyna

Postprzez dorota » 28 mar 2014, o 14:45

Osobiście polecam kolor szary do okularów p/sł.i takigo samego zdania jest moj brat ktory jest maszynistą gdyz w okularach brązowych obraz nieodzwierciedlał barw rzeczywistych (np.światła semaforów)natomiast w szarych nie ma takiego problemu.
dorota

Postprzez optyk-mila » 3 kwi 2014, o 14:44

Klienci mają naprawdę przeróżne wymagania i uwierzcie,że nie ma dla nich znaczenia czy widzenie w okularach barwionych będzie naturalne,czy też nie. Najważniejsze jest to aby wyglądały one estetycznie i ładnie się prezentowały na nosie,a cała reszta nie ma większego znaczenia!
optyk-mila

Poprzednia strona

Powrót do Okulary