Optyk przy ul Połczyńskiej

gadu gadu, tematy OFF-TOPIK a nawet I love you (czyli wszystko inne co nie dotyczy działów dostępnych na Forum)

Optyk przy ul Połczyńskiej

Postprzez Razor4ever » 30 kwi 2011, o 08:47

Witam, jakis czas temu zakupiłem w firmie X oprawki z szklami. Po jakims czasie zauwazylem ze robia mi sie powazne podraznienia skory (wrecz strupy). Pomyslalem sobie, ze pewnie jestem uczulony, ale tu ku mojemu zaskoczeniu mylilem sie. Zauwazylem ze oprawki sie utleniaja, tak metal z ktorego oprawki sa wykonane utlenia sie. Widac dziury w metalu, pod dotykiem ewidetnie da sie wyczuc chropowatosc.

Widzac co sie dzieje, udalem sie do optyka u ktorego zakupilem okulary, na poczatku wciskano mi kit ze to tylko wynik uczulenia na oprawki, dopiero jak pokazalem co sie z oprawkami dzieje to ledwo ale jakos uwierzyli. Ok, wiec zaakceptowano reklamacje i tu teraz dobre jaja sie zaczynaja. Zapytalem ile musze czekac na powrot okularow? Uslyszalem ze dwa tygodnie :shock: a w tym czasie to w czym mam chodzic jak prowadze auto w okularach, czytam, ogladam tv, patrze na ludzi :roll:.

Co mam zrobic aby wyegzekwowac od nich jakas pare zastepcza? To nie jest moja wina ze ich oprawki to bubel, za ktore dosc sporo zaplacilem bo 600zl z szklami.

Rece mi opadaja, wszystko co w PL jest jakas wieksza spolka, to wrecz oszusci i zlodzieje, nawet zasr*** optyk.
Razor4ever

Re: Optyk przy ul Połczyńskiej

Postprzez seba » 28 cze 2011, o 12:13

Wydaje mi się że na parę zastępczą nie masz co liczyć, najlepiej byłoby wynegocjować inną oprawę (bo jest ryzyko że w ramach reklamacji wymienią ci na taką samą) np z plastikowymi zausznikami i spróbować dopasować szkła do nowej oprawy. Optyk jak będzie chciał sprawę załatwić pozytywnie to powinien pomóc Ci wybrać taką do której szkła będzie można doszlifować.
seba

Powrót do POZNAJMY SIĘ