Niska cena = kiepska jakość?

Opinie doświadczonych przez los. Wady i zalety zakupów przez internet

Re: Niska cena = kiepska jakość?

Postprzez Justin » 15 kwi 2011, o 14:43

Witam

Wracam do tematu owego Pana z postu wyżej... Klient na tyle dobrze miał wytłumaczone jakie okulary służą nam na zdrowie a jakich unikać i dlaczego, że zapisał sie do okulisty, zbadał wzrok i zamówił prawidłowe dla siebie okulary, a odbierając je miał taką zadowoloną minę, że aż miło było patrzeć. Takie sytuacje napawają optymizmem. Zadowala, że uczymy sie na własnych błędach, szkoda tylko, że tak późno myślimy o naszym wzroku...

Zazwyczaj dopiero jak sie coś dzieje odwiedzamy okulistę a zapominamy o profilaktyce...
Jeśli po długiej nieobecności u okulisty, podczas badania okazuje się, że jednak nie wszystko jest w porządku pojawiają sie wyrzuty sumienia, że nie dopilnowaliśmy, że zaniedbaliśmy a ich niestety już nie da sie cofnąć...
Justin

Postprzez Mała » 26 kwi 2011, o 11:17

Witam,
również uważam, że zbyt mało uwagi poświęcamy naszym oczom, a szkoda... :(
Mamy tylko jedne oczy na całe życie wiec dbajmy o nie.
Zbyt długie narażanie oczów na szkodliwe działanie promieni UVA i UVB jest dla nas niekorzystne- chrońmy oczy!
Mała

Postprzez Justin » 26 kwi 2011, o 11:33

Jak miło :), widać już wiecej osób zwraca uwagę na to by dbać o swoje piękne oczy, to cieszy...

niestety zbyt długie narażanie oczów na szkodliwe promieniowanie może doprowadzic do wielu zmian chorobowych oczu, więc należy chronić nie tylko skórę( o czym chyba każdy wie) ale i oczy, ale nie poprzez założenie okularów z przydrożnych bazarków czy allegro tylko prawdziwych okularów z filtrami zakupionych w salonach optycznych, tylko tam macie gwarancję, że kupujecie soczewki spełniające wymogi wyrobów medycznych i tym samym macie pewność, że sobie nie szkodzicie tylko pomagacie.

Pozdrawiam i życzę dużo słoneczka :)
Justin

Postprzez angelo » 27 kwi 2011, o 08:28

Hejka.Chciałam wiedzieć czy okulary,które kupione są na allegro różnią się tym kupione np.w salonie :?: Wyjaśniam,że okulary były tej smej firmy,koloru i kszałt.Popostu identyczne.Nawet filtry miały takie same.Dla mnie były identyczne,tylko jedne kupione i tańsze trochę na allegro,a drugie w sklepie i nieco droższa cena :)
angelo

Postprzez Justin » 27 kwi 2011, o 10:32

Witam :)

Nie wiem o jakich dokładnie okularach rozmawiamy ale pewne jest to, że tylko w salonie optycznym na zamówione okulary dostanie Pani gwarancję jakości i tym samym pewność, że produkt spełnia wymogi wyrobów medycznych i co ważne, będzie to produkt uwzględniajacy wszystkie niezbędne ku temu pomiary - bo to jest podstawą dobrych okularów. Oczywiście dopasowanie do Pani trybu życia i urody i przeznaczenia ich uzytkowania tez jest bardzo ważne.

Proszę sobie przejrzeć cały ten temat bo już niejednokrotnie było omawiane czym mogą się różnić okulary z allegro, mimo, że pozornie wydają sie takie same...

Czy warto "oszczędzać" na okularach?? nie!!! bo to ma służyc naszemu zdrowiu, które jest najważniejsze.

pozdrawiam
Justin

Postprzez angelo » 29 kwi 2011, o 12:11

To były okulary słoneczne i dokładnie je obejrzałam.Różnicy żadnej.Ja wiem co piszą o okularach z allegro ale czy możliwe jest że ktoś kupuje okulary od tego samego producenta i wystawia je na allegro a drugi w sklepie.
angelo

Postprzez zez_ukryty » 29 kwi 2011, o 12:25

Kupując przez neta musimy jeszcze doliczyć koszt przesyłki. Kolejna sprawa. Jak kupuje w sklepie to biorę w ręce, oglądam, widzę co kupuje. Jak przez internet to często zdjęcia są piękne ;). Oczywiście jeżeli zdecyduję się na zakup Ray Bana przez alledrogo to myślę, że nie kupię RAJ BANANA ale faktycznie jeżeli coś będzie nie halo, to jak z gwarancją. Będzie Pani skazana na dobre serce optyka innego. A nie każdy dobre serce ma :P . Swoją drogą zawsze towary kupione w sklepie będą droższe niż przez neta bo na to składa się jeszcze wiele innych czynników.
zez_ukryty

Postprzez fajna-brunetka » 18 maja 2011, o 15:54

Jeśli chodzi o dobre serce optyka to Zez podejrzewam ma je bardzo dobre, bo z takim uśmiechem napisał ;) Bardzo ważne informacje tu wypisujecie,a tak na dobrą sprawę to tylko forum, po spotkaniu z takimi optykami nie podejrzewam by ktoś miał jeszcze pytania. Czego można Wam życzyć?? hmmm może jak najmniej niezdecydowanych klientów :)
Pozdrawiam
fajna-brunetka

Postprzez Piotr » 23 maja 2011, o 11:06

Witam

Niestety mój kolega wpakował się na minę tylko przez to, że chciał zaoszczędzić troche czasu i zakupił okulary na allegro. Nie chciało mu się chodzić po optykach by dopasować sobie oprawy do swoich kształtów twarzy to ma za swoje :). Po przymiarce zakupionego towaru stwierdził, że zrobił tak pierwszy i ostastni raz, wyglądał po prostu komicznie a obrazek był cudny. Osobiście sie cieszę,że ma nauczkę bo sam proponowałem mu wizytę u optyka.
Mam nadzieję, że to bedzie przestrogą dla innych. Pozdrawiam.
Piotr

Postprzez Justin » 24 maja 2011, o 08:28

Hej

OptykAniaM wspominała, że lepiej na allegro kupować lustra niż okulary;) Szkoda, że kolega Piotra nie wziął sobie tej uwagi do serca ;) Myślę, że od tej pory nikt z najbliższych kolegi nie popełni już tego błędu... I choć zdecydowanie częściej uczymy sie na własnych błędach niż cudzych, to mam nadzieję, że takie przestrogi sprawią, że inni pomyślą przed podobnym zakupem.
Pozdrawiam
Justin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary z Allegro ??