Soczewki kontaktowe kolorowe...pytania/wątpliwości...

Re: Soczewki kontaktowe kolorowe...pytania/wątpliwości...

Postprzez siatkareczka » 12 mar 2012, o 08:33

Hej :) Chciałam się dowiedzeć od naszych ukochanych specjalistów czy to prawda że cały czas nie można chodzić w soczewkach kolorowych o_O. Nie miałam pojęcia o tym a ja już chyba 5 miesiąc chodzę w kolorowych. Ostatnio powiedziała mi koleżanka że została uświadomiona przez swojego Optyka że w związku z barwnikiem jakie posiadaja kolorowe soczewki nie można ich nosić cały czas bo źle wpływają na naszą ... siatkówkę? tęczówkę?? hmmm... w każdym razie na oko. Czy to prawda??
siatkareczka

Postprzez Alternatywa » 16 gru 2013, o 16:28

Nieważne czy to soczewki kolorowe czy bezbarwne, należy soczewki nagałkowe nosić naprzemiennie z okularami, poza tym przy wszelkiego typu infekcjach czy to oczu czy ogólnych organizmu nie powinno stosować się kontaktów. Oczy muszą od nich odpoczywać. Dlatego warto wieczorami założyć okulary.
Alternatywa

Postprzez Nela » 21 sty 2014, o 14:02

Moja znajoma zamawiała soczewki kolorowe by zmienic sobie swój własny kolor oczu- zakupiła soczewki które sa przeznaczone dla ciemnych oczu ale mimo wszystko nie była zadowolona- wynika z tego, że można próbować,ale nie można miec wszystkiego.
Nela

Postprzez ROWERZYSTA » 30 sty 2014, o 13:49

jakby można było miec to co sobie człowiek zapragnie ludzie nie mieliby marzen
zreszta zycie to ciągłe dażenia, osiagamy jedno i tym samym stawiamy sobie nowy cel
ROWERZYSTA

Postprzez Nela » 6 lut 2014, o 15:59

ROWERZYSTA napisał(a):jakby można było miec to co sobie człowiek zapragnie ludzie nie mieliby marzen
zreszta zycie to ciągłe dażenia, osiagamy jedno i tym samym stawiamy sobie nowy cel

niby tak, cel koloru oczu osiągnięty przez znajoma( jednak okazał sie złym wyborem) czas na nowy cel- by oczy wyglądały bardziej wyraziście
Nela

Postprzez fajna-brunetka » 12 lut 2014, o 13:39

ja kiedys zastanawiałam sie nad zmiana koloru oczu przez soczewki, ale stwierdziłam, że nie to jest najważniejsze
fajna-brunetka

Postprzez łobuziak » 5 mar 2014, o 14:50

Kobiety czasem przesadzaja z tymi zmianami- nie wiem co chca przez to osiągnąć...
łobuziak

Postprzez IGOR » 12 mar 2014, o 13:06

łobuziak napisał(a):Kobiety czasem przesadzaja z tymi zmianami- nie wiem co chca przez to osiągnąć...

chcą zwrócić na siebie uwagę!!!
IGOR

Postprzez ROWERZYSTA » 19 mar 2014, o 13:48

Niedługo kobiety bedą chciały miec przed oczami całą paletę kolorów- jak u fryzjera ;)
ROWERZYSTA

Postprzez Lenka » 26 mar 2014, o 13:43

Sa osoby które maja różne kolory oczu- dzięki soczewkom kolorowym mogliby troszkę podrównać swój kolor oczu.
Lenka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe