Zdrowe oczy - profilaktyka

Publikacje, artykuły, nowinki, ciekawostki ze świata optyki okularowej   FAKTY i MITY .

Re: Zdrowe oczy - profilaktyka

Postprzez niki » 28 lis 2013, o 14:50

To prawda, jeżeli dłuższy czas wpatrujemy się w komputer, książkę lub coś innego co jest w bliskiej odległości, dobrze jest raz na jakiś czas spojrzeć w dal. Oko odpoczywa.
niki

Postprzez angelo » 28 lis 2013, o 15:33

Gdyby człowiek cały czas wpatrywałby się w dal to papierkowa robota trwałaby o kilka dni dłużej ;) .
angelo

Postprzez pola » 29 lis 2013, o 16:21

To prawda, czasem nie odrywając wzroku ciężko się wyrobić z robotą, relaks oczu jest w nocy :)
pola

Postprzez J.M. » 30 lis 2013, o 10:05

Zastanawiam się przecież 20 lat temu świat istniał i nie było komputerów,każdy dawał sobie radę ze wszystkim świetnie,a dziś prądu brak i praca stoi.
J.M.

Postprzez Piotr » 2 gru 2013, o 16:46

teraz przez ciągłe patrzenie na bliskie odległości nabawiamy sie wad i musimy nosić okulary, Kiedyś ludzie tylko poracowali na komputerach a teraz niestety relaksują sie przy nich w grach męcząc oczy
Piotr

Postprzez margeritta » 5 gru 2013, o 15:56

Jak widać biznes goni biznes,ciężko jest się obyć bez komputerów,dzięki temu płacimy rachunki za prąd-z czego elektrownie czerpią zyski,a poza tym psują nam się oczy,a zakłady optyczne tylko czekają,aż taki biedny żuczek spędzający cały dzień przed kompem przyjdzie wydać trochę kasy na okulary i tym sposobem pieniądz cały czas jest w obiegu!
margeritta

Postprzez fado » 6 gru 2013, o 16:39

Każdy musi zarobić :) tak jest ze wszystkim....
fado

Postprzez visionnata » 7 gru 2013, o 13:49

Jeżeli chodzi o te wszystkie wydatki związane ze zdrowiem to przecież decyzja należy do nas. Nikt nas nie zmusi abyśmy chodzili do lekarza,a potem wydawali pieniądze na zrealizowanie recepty jaką nam wypisał, ale trzeba się zastanowić czy warto oszczędzać na własnym zdrowiu. Dzisiaj przyszła do mnie pani,której okulista wypisał receptę do dali i bliży. Zajrzała do mnie,gdyż chciała się zorientować ile taka przyjemność będzie kosztowała,po wstępnej wycenie doszła do wniosku,że skoro tak to wygląda,to ona zrezygnuje z okularów do dali na rzecz tych do bliży. No bo skoro do tej pory nie potrzebowała okularów do ciągłego noszenia,to chyba nic się nie stanie jak nadal nie będzie ich nosiła. A oprócz tego ma zaćmę i jaskrę,więc i tak nic już nie jest w stanie jej pomóc. Jak sami widzicie klienci doskonale radzą sobie z rozwiązywaniem problemów dotyczących ich zdrowia,a czy taka metoda jest prawidłowa-to się okaże w przyszłości!
visionnata

Postprzez martini » 9 gru 2013, o 14:04

Tak to prawda,że ludzie mają zły tok myślenia.
Ja gdybym dowiedział się że mam jaskrę czy zaćmę itp.to tym bardziej zrobiłbym okulary z antyrefleksem żeby chronić oczy i żeby nie być ślepcem. Bo z tego co mi wiadomo jaskra nie leczona prowadzi do ślepoty. Rozumiem że nie każdy ma pieniądze ale to przecież nasze zdrowie :!:
martini

Postprzez mirabel » 9 gru 2013, o 14:11

Hej, ja tez nie rozumiem tych ludzi, u mnie w salonie ostatnio był starszy pan który stwierdził że okulary są bardzo drogie, wiec kupi w aptece. Dodam Ze moce cylindryczne ma, powodzenia życze :lol: Tłumaczyłam mu że takich mocy nie można kupić na bazarze czy też w aptece , liczyłam mu najtańsze szkła z najtańszą oprawką, ale uparty jak osioł !!!!:)
mirabel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informator użytkownika okularów