Zdrowe oczy - profilaktyka

Publikacje, artykuły, nowinki, ciekawostki ze świata optyki okularowej   FAKTY i MITY .

Re: Zdrowe oczy - profilaktyka

Postprzez Nela » 14 cze 2013, o 09:48

dzika napisał(a):W każdej branży dziś każdy chce zarobić,szczególnie jak jest na coś sezon.Pędzi warzywa i owoce chęmią,a my to kupujemy-niestety :( .

w takim razie co wybrać ? mrożonki czy "foliówki" ?
Nela

Postprzez MrHilary_pl » 6 lip 2013, o 15:53

Ważne dla oczu jest odpoczynek, oraz mało spedzania czasu przed telewiozrem czy też komputerem. Przy przestrzeganiu tego możemy być spokojni o oczy.
MrHilary_pl

Postprzez fajna-brunetka » 16 wrz 2013, o 10:14

Chciałabym sie poradzić odnośnie oświetlenia na biurko- jakie ono powinno być? w tej chwili na rynku jest wiele bardzo różnych lampek-różnia się nie tylko wygladem czy sposobem przymocowania do biurka ale też oświetleniem- którą wybrac? jaka bedzie zdrowsza dla dziecka: ta z najzwyklejsza żarówką? czy może ledowa? (o energooszczędne nie pytam bo podobno są niezbyt zdrowe dla oczu)
fajna-brunetka

Postprzez fajna-brunetka » 17 wrz 2013, o 09:28

naczytałam sie wczoraj o tych lampkach - ale szczerze mówiąc troche ucieszyło mnie, że nie tylko ja mam taki dylemat

nawet w perfekcyjnej Pani domu była mała rada odnośnie lampek-że u dziecka praworęcznego powinna byc umiejscowiona po lewej stronie biurka, u leworęcznego odwrotnie
fajna-brunetka

Postprzez wCzteryOczy » 17 wrz 2013, o 09:56

fajna-brunetka napisał(a):naczytałam sie wczoraj o tych lampkach - ale szczerze mówiąc troche ucieszyło mnie, że nie tylko ja mam taki dylemat

nawet w perfekcyjnej Pani domu była mała rada odnośnie lampek-że u dziecka praworęcznego powinna byc umiejscowiona po lewej stronie biurka, u leworęcznego odwrotnie

No to Ameryki nie odkryła :D :lol:
wCzteryOczy

Postprzez dzika » 17 wrz 2013, o 15:30

Gbyby było odwrotnie to na darmo palimy prąd bo efekt marny.
dzika

Postprzez fajna-brunetka » 18 wrz 2013, o 10:12

faktycznie ameryki nie odkryła ale to program o takich typowych radach więc dobre i takie no i tradycyjne, bardziej naturalne sposoby na sprzątanie, czyszczenie i pielegnację- ta sprawia, że czasem ogladam te programy

a temat lampki tez jest dosyc szeroki - wydawałoby sie lampka i tyle, a wcale nie, odpowiednia: wielkość, światło, ustawienie, oświetlenie ogólne pomieszczenia- to wszystko ma sprawic komfort do pracy- na weekend sobie zaplanowałam kupno tego gadżetu bo myslę jeszcze o przemeblowaniu a póki co wspomagam się taką awaryjną lampką
fajna-brunetka

Postprzez wCzteryOczy » 19 wrz 2013, o 08:39

Według mnie zdecydowanie lepsza była wersja amerykańska, w polskiej jest za dużo właśnie takich "rad" o których wszyscy wiedzą jak o tej lampce, czy czyszczeniu toalety domestosem :lol:
wCzteryOczy

Postprzez fajna-brunetka » 19 wrz 2013, o 09:08

w amerykańskiej królowała soda z octem i solą :) Polska wersja przeładowana jest reklamami niestety.
fajna-brunetka

Postprzez Piotr » 28 lis 2013, o 12:25

ostatnio mi sie obiło o uszy, że jesli ktos sporo pracuje przy dokumentach i komputerze to wspaniałym relaksem dla oczu jest wpatrywanie sie w okno. Lubicie wpatrywać się w taką daleką przestrzeń?
Piotr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informator użytkownika okularów