Promocja Soczewek kontaktowych

Promocja Soczewek kontaktowych

Postprzez visionnata » 6 lut 2013, o 16:29

Hej chciałam wszystkich poinformować o promocji,jaką niebawem wprowadzi na rynek producent soczewek kontaktowych firma Ciba Vision!
Ważne jest to,że mają na celu "zmusić" pacjentów do robienia badań kontrolnych po kątem soczewek. Wiemy wszyscy dokładnie jak bardzo często wygląda dobór soczewek przez osobę która do tej pory nosiła okulary. Skoro wadę wzroku w okularach mam -2.5 to znaczy,że w soczewkach o takich wartościach też będę dobrze widział,a to nie na tym rzecz polega. Naprawdę warto udać się na wizytę do lekarza dobrać fachowo moce szkieł kontaktowych,a wtedy gwarantowane,że nasze oczy na tym nie ucierpią. I właśnie teraz firma Ciba Vision chcąc zachęcić okularników do częstszych badań wprowadziła ekstra promocję,która zapewne wynagrodzi nam koszt za badanie okulistyczne,a przy okazji będziemy zaopatrzeni w dodatkowe bonusy jakim jest np.zapas soczewek albo płynu.Naprawdę polecam. Wszystkie dodatkowe informacje znajdziemy na zakontaktowanipl.
visionnata

Re: Promocja Soczewek kontaktowych

Postprzez optyk.F » 11 lut 2013, o 11:41

Visionnata faktycznie ta nowa promocja jest zachęcająca ale czy to zmusi leniwców by przebadali sobie oczy ,zobaczymy po 16 lutym ;)
optyk.F

Postprzez optyk.F » 12 lut 2013, o 15:10

O przepraszam muszę się poprawić po 18 Lutym.Pozdrawiam
optyk.F

Postprzez optyk-mila » 13 lut 2013, o 15:49

Hej,faktycznie ciekawa jest ta oferta Ciby,ale mam mały dylemat z pacjentami, którzy mają już dobrane moce soczewek i nie potrzebują się ponownie badać,nie wiem czy dobrze rozumiem,że ich wtedy ta promocja nie dotyczy? Wiem,że ta akcja ma na celu zmuszenie naszej klienteli do badań okulistycznych,które niestety robią bardzo rzadko,ale co z tymi którzy nie dadzą się namówić?Czy oni uzyskają jakieś rabaty?
optyk-mila

Postprzez RoHunter » 13 lut 2013, o 19:07

Przy ostatnim zakupie soczewek sprzedający coś wspomniał o tej promocji. Mógłby ktoś podać dokładny link do opisu tej akcji? Byłbym wdzięczny, gdyż nie mogę znaleźć niestety, coraz gorzej ze mną chyba :lol:
RoHunter

Postprzez LEMUR » 13 lut 2013, o 23:19

optyk-mila napisał(a): akcja ma na celu zmuszenie naszej klienteli do badań okulistycznych,

:?:
LEMUR

Postprzez wCzteryOczy » 14 lut 2013, o 12:34

Z tego co ja zrozumialam to promocje ma przyzwyczaić klienta do jednego salonu optycznego, tzn. z promocji będzie mógł korzystać w pełni o ilekolejnych zakupów będzie dokonywał w tym samym salonie, chyba o badaniu nie było mowy
wCzteryOczy

Postprzez optyk-mila » 14 lut 2013, o 15:51

Lemurze,ja w ten sposób to rozumuje,czasami trzeba zmuszać ludzi do badania u okulisty.Nie spotkałeś się nigdy z takim przypadkiem,że ktoś przyszedł do Ciebie i chciał okulary bez recepty bo on od 10 lat nosi +2.0 i wie,że wada mu się nie zmieniła więc nie będzie się badał bo to nie ma sensu.Podobnie jest z soczewkami kontaktowymi,jeżeli ktoś raz dobierze moce ,to uważa że dożywotnio będzie miał takie same,a to niestety jest błąd,nie wspomnę o chorobach oczu,które również możemy wykryć właśnie podczas badania!
optyk-mila

Postprzez LEMUR » 14 lut 2013, o 19:36

@W4oczy
tak, promocja ma na celu budowanie programu lojalnosciowego. Wiecej dowiesz sie u swojego przedstawiciela handlowego. Nie chce pisac na stro

@mila
ja wiem jak to wszystko wyglada, spotykam sie z tym codziennie dobierajac soczewki. Staram sie przywiazywac klientow i z wieloma sie udaje. W tej promocji rowniez biore udzial, jednak usmiechnalem sie z powodu uzycia slowa "zmusic" :D
LEMUR

Postprzez melisa » 15 lut 2013, o 17:33

visionnata napisał(a):firma Ciba Vision chcąc zachęcić okularników do częstszych badań wprowadziła ekstra promocję,która zapewne wynagrodzi nam koszt za badanie okulistyczne

W jaki sposób ma wyglądać zwrot za koszt badania? Tak jak do tej pory w cenę będą wliczone soczewki próbne? Co wchodzi w promocję jeszcze? Nie mogę znaleźć nigdzie nformacji dla klienta....
melisa

Następna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe