Witam Moim zdaniem na początku noszenia soczewek lepsze beda jednodniowe, na co ma wpływ wiele czynników np. łatwiej się nauczysz zakładać soczewki:), mniej zarazków oraz oszczednosc płynu
Soczewki jednodniowe są mniej sprężyste i rzeczywiście trudniej się je zakłada, szczególnie dla osoby która nie ma wprawy. Miesięczne lepiej utrzymują kształt i łatwiej "wskakują" na oko.
hej dwa tygodnie temu byłem na wizycie okulistycznej ,pani okulistka dobrała mi moce soczewek kontaktowych ale niestety nie było soczewek próbnych więc miałem przyjść za trzy dni, ponieważ soczewki cylindryczne są na zamówienie. Soczewki próbne szły do salonu nie uwierzycie ponad dwa tygodnie czy mogę zażądać zwrotu pieniędzy za wizytę okulistyczną ? uważam że zostałem oszukany .
dlaczego oszukany od razu. Moze przewaznie wystarczajace sa 3dni, jednak czasami zdarza sie brak soczewek probnych u przedstawiciela, wiec czas sie wydluza. czy odmowiono Ci wykonania dalszej czesci uslugi?
Ponieważ po tygodniu czekania poszedłem do innego optyka i miałem na drugi dzień takie soczewki ,czegoś tu nie rozumiem jeden optyk może miec z dnia na dzień a drugi nie to w takim razie jest cos nie tak.
Jeśli chodzi o soczewki próbne to nie nosząc jeszcze soczewek sądzę, że każdy jest jeszcze w stanie wytrzymać wydłużający się okres oczekiwania, zdarzają się sytuację, że zaraz kończy nam się termin ważności soczewek, które mamy, zamawiamy nowe i też musimy czekać 2 tyg albo i dłużej, oczywiście u jednego optyka będą one szybciej u drugiego dłużej , to jest jeden z powodów dlaczego ludzie robią takie zakupy przez internet...