Jakie okulary???

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Jakie okulary???

Postprzez Sklep_Optyczny » 9 cze 2012, o 09:36

Tak byłoby najlepiej,dzięki temu nie będzie ona potem zaskoczona i dobierze to co będzie jej odpowiadać.Co prawda wymaga to trochę czasu, ale moim zdaniem jak najbardziej warto. Daj znać jak przebiegają poszukiwania znajomej.
Sklep_Optyczny

Postprzez łobuziak » 1 paź 2013, o 12:09

Witam,

potrzebuję fachowej porady odnosnie wyboru soczewek do okularów- pani doktor polecała mi soczewki bluecontrol twierdzac, że dzięki nim zniknie zmeczenie moich oczu- czy warto inwestowac w te soczewki czy wystarczy zakup okularów z antyrefleksem? gdyby wada była duża i musiałbym ciagle w nich chodzić może inaczej rozpatrywałbym kwestie cenowo-zakupowe natomiast jeśli to maja byc sporadycznie noszone okulary to może zwykłe okulary wystarcza?
łobuziak

Postprzez Stylion_pl » 1 paź 2013, o 13:57

Moim zdaniem warto aby ocenił to lekarz,ponieważ kwestie finansowe to jedno,a wygoda i zdrowie Twoich oczy- druga strona medalu,musisz o tym pamiętać dokonując wyboru. jaką wadę wzroku posiadasz?
Stylion_pl

Postprzez łobuziak » 2 paź 2013, o 11:51

mam mieć okulary +0.5.

Prawdę mówiąc okulistka właśnie sugerowała mi soczewki bluecontrol jednak przy tak małej wadzie nie wiem czy nie był to chwyt by zakupić u jej męża droższe okulary, przecież nawet nie kazała mi ich nosić na stałe... a od dawna panuje przekonanie, ze okulary z antyrefleksem sa jak najbardziej w porządku i równiez zapobiegaja zmeczeniu oczu- czy może sie okazać że okażą sie niewystarczające? zapewne powiecie, że o tym moge sie przekonac dopiero po sprawdzeniu tego na własnych oczach, ale czy spotkaliście sie kiedys z sytuacją kiedy pacjent noszacy okulary z antyrefleksem skarżył sie na zmeczenie oczu?
łobuziak

Postprzez martula » 2 paź 2013, o 15:15

Moim zdanie okulary z najwyższej klasy antyrefleksem są bardzo dobre i oczy mniej sie męczą, choć pracując przy komputerze cały dzień myślę że jednak oczy i tak są zmęczone nie ma bata ;)
martula

Postprzez vanessa » 2 paź 2013, o 15:18

Hej, ja ostatnio mialam strasznie zmęczone oczy czerwone pajaczki itp. i nasza okulistka zaleciła mi krople nawilżajace od kilku dni je stosuje i jest naprawde duzo lepiej, wiec polecam na zmeczone oczy krople nawilżające. :D
vanessa

Postprzez MrHilary_pl » 24 paź 2013, o 09:58

No to swoja drogą i krople wcale nie wykluczają możliwości kupna dobrych okularów z antyrefleksem,to wręcz wskazane jeżeli większą część dnia spędzamy przed komputerem.
MrHilary_pl

Postprzez wCzteryOczy » 3 sty 2014, o 10:23

Dobre okulary i dobre krople, to najlepsze rozwiązanie. Warto wspomnieć, że jeżeli krople to najlepiej bez konserwantów.
wCzteryOczy

Postprzez margeritta » 18 sty 2014, o 13:21

Moim zdaniem żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie trzeba wypróbować różnego rodzaju antyrefleksy,a później podjąć decyzje,który spełnił nasze oczekiwania i tego sie trzymać. Czasami ciężko jest nam wytłumaczyć co chcielibyśmy osiągnąć inwestując w okulary,przy tym optyk może jeszcze inaczej zinterpretować nasze potrzeby i wychodzą dziwne niedomówienia. Polecam startować od antyrefleksu średniej jakości i ewentualnie piąć się w górę!
margeritta

Postprzez margeritta » 19 lut 2014, o 15:02

Właśnie zakupiłam okulary do pracy przy komputerze z antyrefleksem crizal forte uv firmy Essilor. Muszę przyznać,że ta powłoka jest genialna. Świetnie się czyści i bardzo szybko odparowuje. Nie wiem jeszcze jak będzie z użytkowaniem (mam na myśli rysy,które w bardzo łatwy sposób powstają na soczewkach plastikowych),ale jak narazie polecam!
margeritta

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary