Soczewki których nie widać.

Soczewki których nie widać.

Postprzez hazard » 10 paź 2011, o 09:25

Witam,

Słyszałem o soczewkach, których nie widać. Dostępne są tylko w USA i na specjalne zamówienie można je ściągnąć do Polski.
Podobno sami okuliści nie są wstanie rozpoznać, czy pacjent ma założone soczewki.

Nie pamiętam dokładnie jaką noszą nazwę, ale coś ala - tlenek, tlen. Gdzieś mi się kojarzy nazwa związana z fizyką.

Proszę o pomoc!
Jest to bardzo pilna sprawa!
hazard

Re: Soczewki których nie widać.

Postprzez optyk-mila » 10 paź 2011, o 16:44

Hej przyznam,że masz ciężki orzech do zgryzienia,bo soczewki o których mówisz chyba rzezcywiście jeszcze nie trafiły na Polski rynek. Obawiam się,że możesz nawet mieć problem z uzyskaniem jakichkolwiek informacji na ich temat,a tak w ogóle to mogę wiedzieć czemu Ci tak zależy na ich posiadaniu,przecież zwykłe soczewki też są w porządku,korzysta z nich bardzo duża ilość osób więc chyba nie są takie złe? ;)
optyk-mila

Postprzez optyczka OLA » 10 paź 2011, o 19:05

Powiem szczerze ,że ja też nie słyszałam o tych soczewkach.Hazard musisz odwiedzić Allegro może już ktoś kupił (sprowadził)takie soczewki.
optyczka OLA

Postprzez katherina » 10 paź 2011, o 21:06

Szczerze powiedziawszy chyba ktoś znalazł moją piętkę Achillesa :/ w życiu o takim czymś nie słyszałam i jest to dla mnie technicznie nie do ogarnięcia...jak coś będziesz wiedział na ten temat daj znać z chęcią sprawdzę te soczewki pod względem ich budowy - struktury i funkcjonalności...sama jak coś wynajdę na ich temat puszczę w obieg na forum .
katherina

Postprzez niki » 11 paź 2011, o 14:19

Zastanawia mnie tylko, to jaki jest cel stosowania takich soczewek. Te "zwykłe", dostępne na rynku też są mało widoczne, praktycznie wogóle, jeżeli nie są podbarwione. Po co przepłacać ? Żeby okulista nie poznał że mamy soczewki? Chyba jase jest, że jak się idzie do okulisty, to chcemy żeby sprawdził czy jest wszystko ok, min. z soczewkami.
niki

Postprzez LEMUR » 11 paź 2011, o 14:23

niki napisał(a):Zastanawia mnie tylko, to jaki jest cel stosowania takich soczewek. Te "zwykłe", dostępne na rynku też są mało widoczne, praktycznie wogóle, jeżeli nie są podbarwione. Po co przepłacać ? Żeby okulista nie poznał że mamy soczewki? Chyba jase jest, że jak się idzie do okulisty, to chcemy żeby sprawdził czy jest wszystko ok, min. z soczewkami.

Soczewki bez wzgledu czy maja delikatne zabarwienie pozwlajace lepiej widziec ja na palcu podczas manipulacji czy juz na oku jedna (barwiona) czy druga (nie) widac spokojnie golym okiem :)
LEMUR

Postprzez niki » 11 paź 2011, o 14:42

Tak, zgadzam się są widoczne ale tylko z bliska. Mając jednak porównanie z okularami można stwierdzić że "są niewidoczne" :)
niki

Postprzez LEMUR » 11 paź 2011, o 16:30

niki napisał(a):Tak, zgadzam się są widoczne ale tylko z bliska. Mając jednak porównanie z okularami można stwierdzić że "są niewidoczne" :)

czy rozmawiamy o soczewkach okularowych czy kontaktowych? po co porownywac dwa rozne sposoby korekcji, skoro nie o tym mowa?
LEMUR

Postprzez hazard » 11 paź 2011, o 21:16

Takie soczewki sprawdzają się przy badaniach okresowych na zawodowego kierowcę np. ciężkiego sprzętu.
hazard

Postprzez MARK » 12 paź 2011, o 14:41

Jestem też ciekawy co to za nowość,czy zakłada się tak samo jak te dostępne na naszym rynku soczewki :?: Czy mają jakieś terminy ważności :) Czy rozpływają się w oku jak tlenek :)
MARK

Następna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe