Czy mogę nosić soczewki?

Re: Czy mogę nosić soczewki?

Postprzez katherina » 23 lip 2011, o 13:26

Bajki bajkami moi drodzy... ale dzięki naszej wyobraźni, dzięki której powstają wszelaki wyroby mniej lub bardziej praktyczne na tym świecie fakt faktem wybiegając w przyszłość może nasi forumowicze kiedyś staną się wynalazcami cudownych specyfików, technologii jaka będzie działała w obrębie naszej branży...hmmm...a może nowy wątek założymy ???? " Świat marzeń...wyobrażeń...nowe spojrzenie na przyszłość" ?co wy na to?
katherina

Postprzez jamal » 25 lip 2011, o 08:12

W sumie to ja bym był za tym... Może ktoś podsunie w ogóle jakiś ciekawy pomysł producentom soczewek okularowych albo kontaktowych. To by był nie głupi pomysł gdyby się tak zastanowić w końcu wypowiadają się tutaj specjaliści którzy mają kontakt z klientem na co dzień zapewne i widzą jakie są jego potrzeby a nie osoby które siedzą zamknięte w laboratoriach i wymyślają jakieś nowości które być może będą bezużyteczne....
jamal

Postprzez zez_ukryty » 25 lip 2011, o 09:45

O firmy i korporacje się nie martwcie bo oni na takich sprawach znają się doskonale. Jedyne co to mogłyby kupić pomysł jeżeli byłby opłacalny i opatentowany bo bez patentu to by już go dawno sobie przygarnęli. Pieniądze rządzą Światem oni rządzą pieniędzmi.
zez_ukryty

Postprzez dzika » 25 lip 2011, o 15:17

Najlepszym roziwązaniem byłoby tak jak przy szkłach okularowych że można zrobić wszystko na życzenie klienta nawet za dopłatą.Wtedy duża wada nie sprawiałaby kłopotu.Jedynie dłużej czasu by to potrzebowało :)
dzika

Postprzez Wiktoria M » 1 sie 2011, o 09:23

Witam Wszystkich

Mam mały dylemat... Nie wiem czemu, ale jakoś obawiam się noszenia soczewek tylko dlatego, że bardzo często coś mi wpada w oko;/ pomyślicie, że przesadzam, ale na prawdę ciągle coś, jak nie rzęsa to muszka i tak w koło...
Czy wyciągając np. rzęsę nie uszkodzę soczewki?
Wiktoria M

Postprzez katherina » 1 sie 2011, o 19:50

Raczej soczewka nie powinna się uszkodzić, no chyba, że zrobisz to dość drastycznie naruszając przy tym własne oko :roll: zresztą asferyczna budowa soczewek powoduje ich idealne dopasowanie do oka więc jak już rzęsa nie powinna podejść pod soczewkę, jak już dla jej bezpieczeństwa zawsze możesz usunąć soczewkę z oka a potem wyjąć ewentualne ciało obce z oka :) ... albo może opcja okularów będzie lepsza ;) :D
katherina

Postprzez Wiktoria M » 2 sie 2011, o 09:25

Okulary mam fajne nie powiem, zainwestowałam w nie i jestem z nich bardzo zadowolona, ale teraz lato, zresztą na wieczorne imprezy łatwiej wyeksponować oko w soczewce ;) nie mam problemów z wyciąganiem ciał obcych z oka więc tym sie nie martwię, no nic pewnie bedę w torebce nosiła płyn i pojemnik i jakoś sie przyzwyczaję. Czekam z niecierpliwością na wizytę u okulisty i na wymarzone soczewki ;)
Wiktoria M

Postprzez katherina » 3 sie 2011, o 13:40

Pozytywne podejście do sprawy to połowa sukcesu, życzę aby i na wizycie nie wystąpiły żadne problemy dotyczące przeciwwskazań co do użytkowania soczewek. A co do okularów :) mam nadzieję, że Twoje posiadają najlepsze powłoki antyrefleksyjne... dzięki temu są one przejrzyste i uwydatniają Twoje oko dodatkowo też zawsze w okularach możesz stać się bardziej tajemnicza i intrygująca :)
Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
Katherina
katherina

Postprzez adam » 20 sie 2011, o 10:10

Witam -Mam wade wzroku tylko na jedno oko OL sfera -1.5 i cyl 0.5- jak myślicie lepiej kupić okulary czy soczewki? jezeli soczewki to jednodniowe czy miesięczne- Często pracuje przy komp.
adam

Postprzez visionnata » 22 sie 2011, o 10:30

Hej Adamie,moim zdaniem jak najbardziej możesz spróbować używać soczewki kontaktowej dla tego jednego oka,jeżeli nie miałeś do tej pory styczności z tym tematem to poczytaj sobie troszkę na forum bądź zwróć się o pomoc do optyka,który wyjaśni Ci wszystkie szczegóły dotyczące aplikacji i korzystania z soczewek kontaktowych,myślę że powinieneś zacząć od jednodniowych,które są polecane przez większość okulistów. Jednak pamiętaj,że nawet gdy zdecydujesz się na noszenie kontaktów to okulary również będą niezbędne,oko musi czasami odpocząć od soczewek a wtedy zmuszeni jesteśmy korzystać z okularów!
visionnata

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe