Niska cena = kiepska jakość?

Opinie doświadczonych przez los. Wady i zalety zakupów przez internet

Re: Niska cena = kiepska jakość?

Postprzez stokrotka » 2 lip 2011, o 09:43

Dobra to jedne moje wątpliwości zostały rozwiane. Nurtuje mnie jeszcze tylko jedna rzecz. Czy warto kupować na allegro okulary typu np. Ray Ban, Vogue bądź np. dolce&gabbana? Ogólnie ostatnio porównywałam ceny gdzie nowe takie okulary można wylicytować za 160zł a na oficjalnych stronach ich wartość jest przynajmniej dwa razy większa. To jest chyba dobry biznes tym bardziej, że np. Ray Ban jest tak optymalnym okularem, ze pasuje każdemu. Ewentualnie ja mam bardzo wąską twarz i czy da się jakoś sprawdzić czy nie są za szerokie??
stokrotka

Postprzez Justin » 4 lip 2011, o 10:39

niki napisał(a):Więc może gdybyś kupiła lepsze/droższe okulary,zmotywowałoby cię to do dbania o nie. Bo wybór jest jeden albo zadbać o oczy i mieć coś lepszego, albo co dwa miesiące kupować tani numer który może po dłuższym czasie zepsuć ci wzrok. :roll:

Popieram Niki. Stokrotko jeśli zdecydujesz sie na pewny zakup u optyka będziesz stuprocentowo zadowolona, będziesz mogła tam przymierzać i oglądać do woli a później z uśmiechem na twarzy nosić wybrane okularki ;) Wydasz trochę pieniędzy ale będziesz pewna ich jakości... zamiast szukać ofert na allegro pobiegaj po salonach ;)i oczywiście mimo roztrzepania dbaj o nie jak najlepiej.
Pozdrawiam
Justin

Postprzez stokrotka » 4 lip 2011, o 11:12

Okej. Pójdę na kompromis i najpierw poszukam jakiś fajnych słoneczniaków w sklepach optycznych ;] Ogólnie jestem dość wybredna, lubie być oryginalna, wyróżniać sie z tłumu i nie jest pewna, że coś mi się spodoba ale spróbuje. Na allegro mam dużo większy wybór i można wyszukać sobie naprawdę fajne desingnerskie okulary. No ale póki co zrobię sobie wycieczkę po optykach. Dziękuje za rady i pomoc. Jak już coś sobie sprawię to się pochwale gdzie kupiłam ;)

pozdrawiam StOkRoTkA
stokrotka

Postprzez Iwo » 8 lip 2011, o 10:36

Siemanko :) Ostatnio trochę się interesowałem okularami przeciwsłonecznymi ponieważ zanim coś kupie lubię wiedzieć jaka jest jakoś tego przedmiotu, czy spełnia swoją rolę, czy wystarczająco i odpowiednio w tym przypadku ochroni mój wzrok. Orientuje się również cenowo. Jako że dostęp do internetu w tych czasach jest duży a portale aukcyjne kuszą niskimi cenami postanowiłem popatrzeć na allegro. Ku mojemu zdziwieniu znalazłem taka aukcje http://allegro.pl/okulary-kanye-west-lu ... 06432.html - ogólnie okulary nie są głupie tylko czy możliwe jest że to na prawdę kategoria 3 i czy takie żaluzję nie popsują mi wzroku.

POzdrówki = IWO =
Iwo

Postprzez zez_ukryty » 8 lip 2011, o 10:44

Plisss, nie kupuj tego drogi Panie. To tandeta z ChRL. W dodatku te poziome krechy pole widzenia ograniczają. To już wolałbym kupić tandetę bez tych kresek niż z tymi kreskami. Pozdro.

Sory to nie krechy, tylko "żaluzje" :D .
zez_ukryty

Postprzez Iwo » 9 lip 2011, o 10:33

Dobra bardzo dziękuję za wybicie mi tego chłamu z głowy :) Już sobie kupiłem normalne przeciwsłoneczne z polaryzacją bez żadnych udziwnień :) Pozdrawiam
Iwo

Postprzez fajna-brunetka » 9 lip 2011, o 11:46

szybka decyzja Iwo ;)
Mówiłeś, że stawiasz na jakość więc sądzimy, że dokonałeś dobrego wyboru w pewnym miejscu.
Wstaw jakąś fotkę to ocenimy :)
fajna-brunetka

Postprzez Mała » 25 lip 2011, o 08:19

Iwo chyba nie ma czasu na forum tylko śmiga w nowych okularkach ;)

a swoją drogą takie okulary z polaryzacją wymagaja jakiejś szczególnej pielęgnacji ?
Mała

Postprzez Agnes » 25 lip 2011, o 12:55

Okularki zawsze przechowujemy w sztywnym etui,należy pamiętac o tym aby nie wystawiać okularów na działanie wysokich temperatur.Odnośnie czyszczenia to najlepiej jest czyscic okulary pod strumieniem zimnej lub letniej wody przy użyciu detergentów o naturalnym ph.
Agnes

Postprzez beata » 27 lip 2011, o 13:54

Gdy czyścimy okulary chusteczkami mikrofazowymi -
-chusteczki powinny być możliwie często prane aby wykluczyć obecność kurzu na ich powierzchni. Należy pamiętać o tym aby temperatura wody nie przekraczała 30°C - 40°C. Przy praniu nie należy stosować płynów zmiękczających. Chusteczki prane przy użyciu płynów zmiękczających pozostawiają na powierzchni soczewek smugi. Dopuszczalne jest prasowanie chusteczek mikrofazowych przy użyciu żelazka o niskiej temperaturze.
beata

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary z Allegro ??