Soczewki kontaktowe kolorowe...pytania/wątpliwości...

Re: Soczewki kontaktowe kolorowe...pytania/wątpliwości...

Postprzez optyk.F » 29 cze 2011, o 10:52

Radku raczej nie. Zaleca się ,aby codzienny czas noszenia soczewek zwiększać stopniowo,zgodnie ze wskazówkami specjalisty . Okres adaptacji oka do soczewek kontaktowych jest różny u różnych osób i zależy od typu soczewek.Czas adaptacji do soczewek miękkich jest zazwyczaj krótszy niż do soczewek twardych.
optyk.F

Postprzez Sesil » 1 lip 2011, o 16:35

Radku jak już wcześniej Optyk F nadmienił sposób i czas adaptacji jest bardzo indywidualny, zazwyczaj mówi się użytkownikom soczewek aby nosili je max 8 godzin dziennie, ale często nie jest to przestrzegane zazwyczaj w praktyce wygląda to tak, że rano przed wyjściem do pracy zakłada się je a potem dopiero przed snem ściąga...jeśli są to soczewki dobrej firmy i z okiem nic się nie dzieje a w ciągu dnia jest ono również nawilżane to śmiało można je tak użytkować :)
Sesil

Postprzez Radek » 4 lip 2011, o 15:17

Dziękuje za dobre rady czyli muszę stopniowo przyzwyczajać oczy do soczewek .Starałem się nosić soczewki tak po 2-3godz.w takim razie będę sobie ten czas wydłużał.
Radek

Postprzez dzika » 5 lip 2011, o 08:59

Ja np soczewek z jednej firmy mogę używać a z innej nie.Poprostu soczewki uczulają mnie.Trzeba też przy początkującym noszeniu na to zawrócić uwagę.Trzeba trafić w swoją firmę :)
dzika

Postprzez katherina » 5 lip 2011, o 17:04

Dzika mam do Ciebie pytanie w jaki sposób uczulają Cię te soczewki? I czy na pewno są to soczewki? Może płyn z jakiego korzystasz posiada składnik, który ma wpływ na podrażnienia Twojego oka? Kto stwierdził, że dana soczewka Cię uczula? Czy próbowałaś powracać później do danej firmy soczewek? I ostatnie moje ciekawskie pytanie jakaż to firma stała się Twoją ulubienicą ? ;) Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje pytania :)
Pozdrawiam Katherina :)
katherina

Postprzez zez_ukryty » 5 lip 2011, o 17:57

katherina napisał(a):Dzika mam do Ciebie pytanie w jaki sposób uczulają Cię te soczewki? Kto stwierdził, że dana soczewka Cię uczula?)

Dobre pytania. Może są po prostu soczewki źle dopasowane i robią "piasek" . A lekarze często mówią "jest Pan/i uczulona" nawet w sytuacji gdy jedna soczewka jest ok a tylko druga przeszkadza. I sięgają tylko po jedną firmę zamiast np założyć próbną czego innego, która ma 0,1 większe BC. No wiadomo, że sprawa ma się inaczej w przypadku ewidentnej alergii i wtedy zmiana soczewki z innym polimerem bazowym może tylko pomóc.
zez_ukryty

Postprzez Anastazja » 2 wrz 2011, o 17:25

ahoj! Słuchajcie... Ostatnio widziałam coś niesamowicie świetnego. Mam koleżankę która ostatnio miała niesamowicie wyraziste oczy... Normalnie ma brązowe oczy a teraz miała jakie piękne tak jakby obramówki ciemne. No wyglądało to świetnie. Powiększało jej oko i normalnie tak przyciągała spojrzeniem ze szok. Jak jej się przyglądałam nie widziałam żeby miała soczewkę na źrenicy. Co to takiego??? Ona powiedziała że tajemnica a jej powiedziałam że i tak sie dowiem więc musicie mi pomóc ;p
Anastazja

Postprzez LEMUR » 2 wrz 2011, o 19:02

freshlook illuminate?! ;)
LEMUR

Postprzez zez_ukryty » 2 wrz 2011, o 21:11

Teraz słowa "oczy jak 5 złoty" nabierają zupełnie nowego znaczenia. I innej ceny.
zez_ukryty

Postprzez LEMUR » 2 wrz 2011, o 22:07

zez_ukryty napisał(a):Teraz słowa "oczy jak 5 złoty" nabierają zupełnie nowego znaczenia. I innej ceny.

heh, przy cenie sugerowanej chyba 50zl / 10 sztuk - faktycznie oko za 5-zeta ;) dla Illuminate
LEMUR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe