Soczewki kontaktowe kolorowe...pytania/wątpliwości...

Re: Soczewki kontaktowe kolorowe...pytania/wątpliwości...

Postprzez niki » 14 cze 2011, o 12:10

Moim zdaniem Tosiu, jeżeli miałabyś nosić soczewki kolorowe to na oboje oczu, bo gdybyś nawet dobrała bardzo podobny kolor do twoich oczu to jedno będzie się różnić od drugiego i może to wyglądać gorzej niż twoja plamka. A z soczewkami możesz troszkę zaszaleć z kolorem ;)
niki

Postprzez zez_ukryty » 14 cze 2011, o 12:12

niki napisał(a):Moim zdaniem Tosiu, jeżeli miałabyś nosić soczewki kolorowe to na oboje oczu, bo gdybyś nawet dobrała bardzo podobny kolor do twoich oczu to jedno będzie się różnić od drugiego i może to wyglądać gorzej niż twoja plamka. A z soczewkami możesz troszkę zaszaleć z kolorem ;)

W rzeczy samej. Kolor może być zbliżony, nie identyczny.
zez_ukryty

Postprzez optyk.F » 15 cze 2011, o 13:39

Droga Tosiu,rzeczywiście kupowanie jednej soczewki kontaktowej,tym bardziej kolorowej,jest troszkę ryzykowne,również jestem tego zdania,że jeżeli już decydujesz się na tak radykalny krok,to zainwestuj i zmień kolor zarówno jednego jak i drugiego oka,oczywiście pod warunkiem,że Twoje oczy w ogóle zaakceptują soczewki kontaktowe. Życzę powodzenia!
optyk.F

Postprzez tosia_preis » 15 cze 2011, o 13:43

Dziękuje wszystkim za szczere rady,przyznam szczerze,że odwiedziłam już pewien zakład optyczny i Pani,która udzielała mi informacji również zaleciła mi zmianę soczewek na jednym i drugim oku,przemyślę jeszcze tą kwestię,bo niestety przeraża mnie myśl włożenia sobie czegokolwiek do oka,ale dla chcącego nic trudnego!
tosia_preis

Postprzez Sylwunia » 15 cze 2011, o 16:02

Witaj Tosia. No powiem Ci, że ciężko jest z tym wkładaniem czegokolwiek do oka. Znam to:) Ostatnio tak z koleżanką byłam u optyka i zauważyłam kolorowe soczewki kontaktowe to pomyślałam sobie "dlaczego z moich zielonych oczu nie zrobić niebieściutkich?". No i spróbowałam. Początki były trudne-nawet bardzo :shock: Nawet pani optyk miała problem z założeniem mi soczewki-tak mrugałam. Ale w końcu się powiedzmy nauczyłam. Ale powiem Ci, że ta plamka to może Ci uroku dodawać!! Przecież to takie oryginalne :D Pozdrawiam Cię cieplutko :)
Sylwunia

Postprzez Sesil » 15 cze 2011, o 17:37

Szczerze Tosiu dla mnie piękno spojrzenia to jego oryginalność, nie wszyscy mają taką plamkę na oku jak Ty, więc to Ty jesteś tą szczególną indywidualną i jedyną :) nawet jeśli zaczniesz nosić soczewki zdejmuj je raz na jakiś czas żeby podkreślić swoją indywidualność...pamiętaj inne oznacza piękne, a jak ktoś się Ciebie kolejny raz spyta co to ? To po prostu odpowiedz , że ten na górze nie mógł się zdecydować jak idealnie mogą wyglądać Twoje oczy więc połączył dwa kolory w jedno :)
Sesil

Postprzez fajna-brunetka » 16 cze 2011, o 09:04

Ja też mam kolegę, który jedno oko ma jednokolorowe a drugie dwukolorowe, przez to jego spojrzenie jest czarujące :) Uwielbiam gdy tymi oczkami na mnie patrzy... ;) Ważne by takich różnic nie traktować jak coś gorszego tylko szukać w tym pozytywów... przez to osoba staje sie niepowtarzalna a magia spojrzenia jest zachwycająca...
fajna-brunetka

Postprzez tosia_preis » 16 cze 2011, o 16:42

Hm... ale przyjemnie usłyszeć tyle miłych słów na temat,czegoś co do tej pory było dla mnie w pewnym sensie kompleksem,teraz już całkowicie zgłupiałam i nie wiem co zrobić,z jednej strony te soczewki mnie kręcą (w końcu to jakaś nowość),a z drugiej strony może rzeczywiście traktować tą plamkę jako pewnego rodzaju zaletę,nie ponosić kosztów i nie stresować się niepotrzebnie nauką zakładania. Muszę to wszystko dobrze przemyśleć, jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc!
tosia_preis

Postprzez Sesil » 16 cze 2011, o 20:46

Tosia kobieta zmienną jest, więc nie zaszkodzi stosować oby dwu wariantów :) a dodatkowo zakup ciekawe okulary będziesz miała trzy różne kobiety w jednym :) fajnie jest co chwilę słyszeć " ojjj nie poznałem/łam Cię " a Ty na to byś odpowiadała " hmm...będę bogata" ...ale wiesz co nie zapomnij w tym wszystkim, że najpiękniejsze bogactwo posiadają Twoje oczy :)
Sesil

Postprzez Radek » 28 cze 2011, o 14:03

Cześć.Od 3-dni jestem nosicielem soczewek kontaktowych i chciałbym się dowiedzieć, czy można od razu nosić soczewki kontaktowe przez cały dzień ? Ponieważ do tej pory tylko chodziłem w okularach.
Radek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe