Pierwsze okulary

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Pierwsze okulary

Postprzez Z.Optyk » 1 cze 2011, o 12:27

Witaj animka. Tak tryb życia na pewno jest ważny przy wyborze okularów czy też przy dylemacie okulary-soczewki. Ja proponowałabym Ci na pewno zrobienie sobie okularów. Co do oprawy to wybór pozostawiam Tobie i doradztwu optyka, do którego się udasz. Jeśli prowadzisz aktywny tryb życia to może warto zainwestować w soczewki poliwęglanowe. I obowiązkowo z antyrefleksem. A soczewki możesz sobie kupić-proponuję jednodniowe na początek. A jeśli chodzi o wzorki i kolory to owszem są takie soczewki kontaktowe, ale to też najlepiej porozmawiaj ze swoim optykiem. Dużo informacji na temat soczewek kontaktowych znajdziesz też na tym forum w dziale "SOCZEWKI KONTAKTOWE". Życzę trafionych decyzji :)
Z.Optyk

Postprzez Justin » 1 cze 2011, o 12:40

Tylko pamiętaj, że zanim zdecydujesz sie na zakup soczewek powinnaś mieć wizytę u okulisty pod tym kątem, no i noszenie soczewek nie zwalnia Cię z posiadania okularów, okulary trzeba mieć.
Pzdr.
Justin

Postprzez animka17 » 2 cze 2011, o 10:49

hymmm... a po te jednodniowe to mogę sobie iść po prostu do salonu optycznego i powiedzieć ze chce jednodniowe zresztą u mnie to nie zda egzaminu jak pomyśle że będę musiała je codziennie zdejmować i zakładać to chyba u mnie nie realne?? Ja nawet nie wiem jak to się zakłada :lol: :( można chyba sobie przy tym oko wydłubać albo krzywdę zrobić czy nie?? No i po drugie dlaczego muszę mieć okulary a nie tylko same soczewki gdybym się jednak zdecydowała na kontakty?
animka17

Postprzez Z.Optyk » 2 cze 2011, o 15:23

Jeśli zapiszesz się na wizytę do okulisty to dobierze Ci on soczewki kontaktowe (moce) i wtedy faktycznie idziesz do salonu i kupujesz (jeśli oczywiście salon ma u siebie magazyn soczewek kontaktowych, w niektórych salonach trzeba poczekać kilka dni aż sprowadzą soczewki). Jeśli chodzi o ich zakładanie i zdejmowanie to nie jest to bardzo skomplikowane. I nie martw się tym. W każdym dobrym salonie optycznym optyk nauczy Cię zdejmować i zakładać soczewki i wszystko dokładnie Ci wytłumaczy. A jeśli chodzi o konieczność posiadania też okularów to faktycznie są potrzebne. Okulary pozwalają oczom "odpocząć" od soczewek i "pooddychać".
Z.Optyk

Postprzez Natali » 27 gru 2011, o 15:03

Ot co mam problem :( Mam od pól roku Swoje pierwsze okulary i nie mogę w nich chodzić bo mnie po paru minutach zaczynają boleć oczy, potem łzawić i jest to dla mnie dość uciążliwe i męczące. Na soczewki reaguj podobnie po paru godzinach nawet dwóch już mnie tak bolą oczy że nie jestem w stanie w nich funkcjonować :( Mam 17 lat coraz słabiej widzę a nie mogę nosić nic co mi skoryguje wadę. Proszę o wsparcie i pomoc co to może być. Pozdrawiam Natalka
Natali

Postprzez Illusion » 27 gru 2011, o 15:34

Witaj Natali. Faktycznie może się to wydawać dziwne, że to co teoretycznie miało Ci pomóc w rzeczywistości powoduje u Ciebie wzmożone dolegliwości. Być może masz bardzo wrażliwe oczy. Okulary masz z antyrefleksem czy bez? Tak czy siak myślę, że konieczna będzie ponowna wizyta u okulisty-byś może dobrane okulary są za mocne... Niezwłocznie wybierz się do okulisty-on na pewno znajdzie przyczynę Twoich dolegliwości. Pozdrawiam
Illusion

Postprzez MARK » 28 gru 2011, o 15:50

Jeśli wizyta u okulisty nie pomoże,to proponuje wymienić np soczewki plastkowe na szklane lub oprawę na tworzywo plastikowe,jeśli jest metalowa.Może też to wywoływać alergię.
MARK

Postprzez Sklep_Optyczny » 4 sty 2012, o 15:56

Ja w pierwszej kolejności radze udać się do lekarza,a nie działać samemu w kwestii wymiany szkieł czy soczewek. Tak będzie najlepiej i przede wszystkim wiesz na czym stoisz,a raczej co widzisz. Soczewki możesz kupić również w sklepach internetowych.
Sklep_Optyczny

Postprzez melisa » 17 sty 2014, o 17:19

Zakup soczewek w takim sklepie do własnej oprawy to śmiech na sali :) Zamów, wyślij, poczekaj na przesyłkę, ciekawe, ile to trwa ? :D
melisa

Postprzez nelly » 5 lut 2014, o 17:21

Pewnie z miesiąc :D
nelly

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary