przez Kara90 » 25 paź 2011, o 11:44
Witam!Nie znam dokładnie przypadku Pana wujka, dokładnego opisu i wszystkich okoliczności ale być może występuje tutaj duża wrażliwość na światło, na ciśnienie ja bym również stawiała na jakiś mały astygmatyzm, a być może to wszystko ma również podłoże psychiczne. Być może trzeba poszukać też innej furtki wyjścia a nie skupić się na zewnętrznych dolegliwościach. Najpierw jednak bardzo proszę udać się do specjalisty od psychologii neurologicznej oraz okulisty. Ja ze swojej strony odnośnie Pana pytania mogę poinformować że są na rynku soczewki okularowe lecznicze. Występujące w recepturze. Dokładniej oznacza to tyle że kosztują dwa bądź trzy razy więcej niż podstawowe soczewki. Barwienie do tych szkieł nosi nazwę MEDIKALvision, są to soczewki ochronne, poprawiające ostrość widzenia oraz mają filtry terapeutyczne na pewno w kolorach żółty, pomarańczowy i brązowy. Przejść się po salonach Optycznych w pobliżu adresu zamieszkania i popytać OPTYKÓW. Bezpośrednio można uzyskać więcej informację bo kontakt i zrozumienie wtedy jest lepsze. Ja radzę zrobić wszystkie badania a następnie zastanawiać się co dalej. Pozdrawiam i liczę na jakąś informację jak sprawa się zakończyła.