Dlaczego mężczyźni boją się wkładać cokolwiek do oka ;)

Re: Dlaczego mężczyźni boją się wkładać cokolwiek do oka ;)

Postprzez LEMUR » 1 paź 2011, o 09:36

Dawid Marki napisał(a):Za trzy miesiace biore slub i chcialbym atrakcyjnie wygladac.

Eh, zdecydowanie bardziej stresujacy jest slub niz nauka zakladania soczewek kontaktowych :)

Poza tym z doswiadczenia gabinetowego nie zawsze jest tak ze kobietom idzie lepiej, faktycznie mogloby wskazywac na to np. codzinny makijarz (robienie kreski, tusze) ze sa mniejsze obawy "dotkniecia" oka. Ale zdarza sie, ze te "wymalowane" bardziej sie boja niz "faceci"

Nie mozna szufladkowac ze mezczyzni sie boja, to inny "typ wrazliwosci" ;)
A jak trafisz do dobrego specjalisty, ktory ze spokojem i konieczna cierpliwoscia podejdzie do tematu - sukces gwarantowany. No i najwazniejsze... przed umawianiem sie na wizyte, dokladnie wypytaj co obejmuje dobor soczewek, czy ktos Ci zalozy soczewki, nauczy i powie wszystko, czy jak w - niestety wielu jeszcze miejscach - zostanie Ci zalozona, przekazane materialy a Ty czlowieku mecz sie sam, bo przeciez w 20minut nie mozna zrobic badania wzroku, aplikacji soczewek i jeszcze nauczyc. Dlatego wlasnie sugeruje Ci dokladnie wypytanie zanim gdziekolwiek sie zapiszesz na dobor i aplikacje soczewek kontaktowych.
LEMUR

Postprzez Dawid Marki » 4 paź 2011, o 09:46

Witam
Dziękuje bardzo wszystkim za porady:)
zapisałem się na wizytę do okulisty na środę, nie ukrywam że trochę się ,,boję,, ale jestem dobrej myśli a to chyba bardzo ważne. Kocham najbardziej na świecie moją przyszłą żonę więc zrobię dla niej wszystko :) Myślę że może sam dojdę do wniosku że w pewnych sytuacjach przyda mi się noszenie soczewek. Życzę sam sobie powodzenia i na pewno zdam Wam relację!!
Dawid Marki

Postprzez katherina » 4 paź 2011, o 10:23

Czekamy na kolejny rozwój wydarzeń Marku ;) a pozatym na jakieś zdjęcia ze ślubu :) pamiętaj jeśli będziesz potrzebował jakiś porad, wskazówek wbijaj do nas na forum ;) podziękuj również żonie za to że doceniła nasze forum :)
Pozdrawiam Katherina :)
katherina

Postprzez Dawid Marki » 5 paź 2011, o 12:22

Witam ponownie:)
Uff jestem po wizycie ale ulga:)
Chłopaki nie przerażajcie się, wcale nie jest tak strasznie jak by się wydawało
Trzeba się przyzwyczaić do soczewek ale coś mi się wydaje że ja chyba je polubię.
Co do zakładania soczewek nie jest na początku łatwo ale trzeba próbować i będzie dobrze.
Na pewno napisze jak mi to wychodzi po tygodniu noszenia soczewek

Pozdrawiam Wszystkich !!!
Dawid Marki

Postprzez katherina » 5 paź 2011, o 13:44

Zuch chlopak :) takiego to ze święcą szukać :)
proszę brać przykład z kolegi :) tylko proszę nie zapominajcie o okularach w których często przykuwacie naszą uwagę :*
Pozdrawiam Katherina :)
katherina

Postprzez Dawid Marki » 17 paź 2011, o 13:43

Witam ponownie!

Muszę przyznać że zakładanie soczewek wychodzi mi dobrze,więc mężczyźni nie bójcie się bo nie ma czego. :D Tak teraz mogę się pomądrzyć :lol: Naprawdę jestem bardzo dumny że przezwyciężyłem strach ale to napewno dzieki mojej kochanej narzeczonej na której mogę zawsze polegać.

Pozdrawiam Serdecznie
Dawid Marki

Postprzez katherina » 17 paź 2011, o 20:03

ojjj jak się miło zrobiło :) Dawidzie dzięki Tobie znów została potwierdzona definicja tego iż za każdym mądrym mężczyzną stoi piękna równie mądra kobieta :) Jeszcze raz gratuluję :)
katherina

Postprzez soczewka11 » 17 sty 2014, o 14:31

Byc może męzczyźni mają więcej obaw co do zakładania/ zdejmowania soczewk , ale z drugiej strony facet to facet, jak juz sie na coś zdecyduje to choćby sie waliło on musi dac radę- nieprawdaż?
soczewka11

Postprzez fajna-brunetka » 24 sty 2014, o 12:35

soczewka11 napisał(a):Byc może męzczyźni mają więcej obaw co do zakładania/ zdejmowania soczewk , ale z drugiej strony facet to facet, jak juz sie na coś zdecyduje to choćby sie waliło on musi dac radę- nieprawdaż?
E tam ;) facet tez człowiek, więc i zapłakać może i mieć obawy również :)
fajna-brunetka

Postprzez IGOR » 31 sty 2014, o 12:59

jeszcze chyba się nie urodził mężczyzna który by na starcie powiedział że nie da rady, tym bardziej ze skoro kobieta daje rade zakładac soczewki to czemu ja mam nie dać?
IGOR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe