Zdrowe oczy - profilaktyka

Publikacje, artykuły, nowinki, ciekawostki ze świata optyki okularowej   FAKTY i MITY .

Re: Zdrowe oczy - profilaktyka

Postprzez pjakuba23 » 27 kwi 2013, o 12:31

Na zmęczone oczy oczywiście można standardowo polecić krople (dobre krople) :).
Ale przede wszystkim, to to o czym mówił poprzednik - dawać oczom odpoczywać od tv czy komputera. Wiadomo, że wpływ takich urządzeń nie jest pozytywny dla oka w dużej ilości.
pjakuba23

Postprzez Player » 2 maja 2013, o 10:36

pjakuba23 napisał(a):Na zmęczone oczy oczywiście można standardowo polecić krople (dobre krople) :).
Ale przede wszystkim, to to o czym mówił poprzednik - dawać oczom odpoczywać od tv czy komputera. Wiadomo, że wpływ takich urządzeń nie jest pozytywny dla oka w dużej ilości.

ok- dobre krople- najlepiej bez konserwantów by nawilżyć oczy kiedy są zmęczone/zaczerwienione + odpoczynek oczu zapewne przyniosą efekty. A jak jest z tą herbatą- robić z niej okłady czy niekoniecznie? Rumianek z racji alergenów odpada ale o herbacie też ostatnio słyszałem że lepiej jej nie stosować, co kiedyś było wręcz polecane a teraz słyszę że ani herbaty ani świetlików. Najgorsze jest to ze jedni mówią tak a inni inaczej i w zasadzie nie wiadomo co jest dobre a co nie.
Player

Postprzez dzidzia_85 » 2 maja 2013, o 12:04

Niestety z wieloma lekami i innymi sposobami jeśli i radzenie sobie z pewnymi objawami, dolegliwościami. jak dla mnie zdrowy rozsądek i umiar
dzidzia_85

Postprzez welifera » 6 maja 2013, o 09:18

dzidzia_85 napisał(a):Niestety z wieloma lekami i innymi sposobami jeśli i radzenie sobie z pewnymi objawami, dolegliwościami. jak dla mnie zdrowy rozsądek i umiar

dokładnie tak, zgadzam się z tym co napisała dzidzia_85, wszystko dla ludzi tylko z umiarem i rozsądkiem :)
welifera

Postprzez dzidzia_85 » 6 maja 2013, o 10:23

jedynym błędem ludzi jest to że z jednym schorzeniem chodzą do różnych lekarzy okulistów. jak się pójdzie do jednego i problem nie znika to należ wrócić, chociażby ze względu na znajomość przypadku i leczenia
dzidzia_85

Postprzez Piotr » 7 maja 2013, o 10:04

Ja ostatnio zacząłem bardziej dbac o siebie i tym samym zacząłem zdrowiej się odżywiać i tak sobie myślę, że wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego co zjada i jak to sie może odbić na organiźmie- i tu jest ciekawa sytuacja bo niektórzy wypiją zioła i są przekonani że to im pomoże a nie widzą zagrożeń spowodowanych "nieodpowiednim" pokarmem
Piotr

Postprzez mirabel » 7 maja 2013, o 15:51

Dużo osób psuje sobie wzrok poprzez kupowanie okularów z bazaru co ztego że będziesz się zdrowo odżywiała jak kupisz okulary gotowe za 10 zł i myslisz że jest ok bo zaoszczędziłaś:)....
JA tam uwielbiam warzywa i owoce i zawsze się zdrowo odżywiam:))))) ;)
mirabel

Postprzez dzidzia_85 » 8 maja 2013, o 07:32

ja uwielbiam pozna wiosne lato i jesien wtedy jest najwiecej tych najbardziej korzystnych owocow i warzyw, i to nasze polskie.
dzidzia_85

Postprzez angelo » 8 maja 2013, o 14:30

Prawdopodobnie najzdrowsze o tej porze są warzywa zielone.
angelo

Postprzez kalifornia » 17 maja 2013, o 18:50

świetna na oczy jest borówka :)
kalifornia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informator użytkownika okularów