soczewki progresywne

Re: soczewki progresywne

Postprzez IGOR » 27 lut 2012, o 09:37

katherina napisał(a):No i chyba się nie doczekaliśmy opinii ... pewnie Igor śmiga w kontaktach i zapomniał o nas :P a tu szkoda...bo sama bym o tym poczytała takie opinie i uwagi są czasami cenne :) poczekamy...może jeszcze się odezwie :)

to chyba telepatia moja droga ;) Właśnie wczoraj sobie przypomniałem, że miałem conieco napisać jak z tymi soczewkami- ale dzień wolny od pracy to nawet ni się komputera nie chciało uruchamiać

Otóż moi drodzy- z zakładaniem soczewek nie miałem większych problemów- więc Panowie na prawdę nie ma sie czego obawiać. Ktoś tu kiedys powiedział, że ze względu na większe palce w stosunku do kobiet -obawia się zakładania/zdejmowania- muszę rozwiać te wątpliwości- nia miałem problemów. Pierwsze kilka dni faktycznie musiałem na to poświęcic więcej czasu ale teraz już myślę że dobrze sobie radzę. A co do widzenia - jestem bardzo zadowolony. Soczewki się sprawdziły! zamówiłem już następne a to najlepszy na to dowód. Polecam!

Pozdrawiam
IGOR

Postprzez katherina » 27 lut 2012, o 14:29

:) jak ja lubię słuchać takowych opinii :) cieszy mnie to, że kolejny facet złamał zasadę, że kontakty nie są dla niego :) a co do tych dużych dłoni ... kobiety też takowe posiadają, więc raczej to nie powinien być ten problem i tak nie powinniśmy go rozpatrywać...czasami kobiety przecież mają pazur szpon co powoduje u nich gorsze trudności z aplikacją kontaktów :D nam jedynie może łatwiej jest je aplkować z tego względu że czesto się malujemy i łatwiej jest nam czymś dotknać bliżej oka :) ale Igorze jesteś zuch chłopaczek :* i wieeeelki caaaaaałus dla Ciebie za odwagę :*
katherina

Postprzez Justin » 28 lut 2012, o 09:16

Igorze cieszy mnie, że się zdecydowałeś i jesteś zadowolony. Aplikacja z dnia na dzień będzie łatwiejsza więc spokojnie. Pamiętaj o przestrzeganiu zasad użytkowania i kontrolach okulistycznych a wszystko bedzie w porządku.
Pozdrawiam
Justin

Postprzez katherina » 28 lut 2012, o 17:48

I nie zapominaj Igorze o nas :) jak by się coś działo to wklejaj wpisy na forum :)
katherina

Postprzez visionnata » 10 sie 2012, o 16:12

Hej,jak mam pytanie odnośnie Wszego doświadczenia z progresywnymi soczewkami kontaktowymi! Czy często spotykacie się z zainteresowaniem klientów,tego typu towarem?Jeżeli tak to jakie są rezultaty? Pytam gdyż pierwszy raz podczas wykonywania zawodu spotkałam się z takim zapotrzebowaniem i miałam troche mieszane uczucia,skoro klientom ciężko przyzwyczaić się do okularów progresywnych,to czy soczewka spełni ich oczekiwania?
visionnata

Postprzez A.M. » 10 sie 2012, o 16:38

Słyszałam że łatwiej się nawet przyzwyczaić do soczewek progresywnych niż do okularów progresywnych. Ale problem może wyniknąć z zakładaniem i zdejmowaniem soczewek. Wiadomo że do czytania innej mocy potrzebują ludzie w pewnym wieku. Jednak im człowiek starszy tym gorzej jest przekonać się do czegoś, czego się nie zna.
A.M.

Postprzez LEMUR » 14 sie 2012, o 09:12

odwrotnie, latwiej do okularow progresywnych pod warunkiem prawidlowej korekcji i montazu. Soczewki kontaktowe czesto rozczarowuja bez wzgledu na typ korekcji.

Do progresow najlepiej "wejsc" jak tylko sa pierwsze objawy presbiopii, wtedy jest maly dodatek a w zwiazku z tym male aberracje astygmatyzmu soczewki. Im wieksza wada, wiekszy dodatek tym gorsza adaptacja i wieksze czasami rozczarowanie.
LEMUR

Postprzez visionnata » 15 sie 2012, o 11:59

No tak,ale jeżeli chodzi o progresywne soczewki kontaktowe,to nadal nie otrzymałam konkretnej odpowiedzi,warto,czy nie warto proponować je klientom. Jeżeli chodzi o aplikowanie ich do oka to wszystkiego można się nauczyć, jednak czy spełaniją one swoją funkcję tak jak soczewki okularowe?
visionnata

Postprzez LEMUR » 16 sie 2012, o 10:23

a dlaczego nie warto? Jak uprzedzisz, ze jednak patrzenie przez takie soczewki jest nieco inne niz wiekszosc oczekuje ;) poza tym po to jest gabinet i dobor soczewek, ze w cenie badania soczewki miesieczne dostaje wiec, albo sie przekona albo nie.
LEMUR

Postprzez visionnata » 17 sie 2012, o 16:06

Hmm,jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie ma,mam wrażenie,że dopóki sama nie nabiorę pewności do tego co sprzedaje to nie będę w stanie tego komuś zaproponować z obawy,że nie zaspkoję potrzeb klienta!Tzn na noszenie soczewek progresywnych na chwilę obecną na pewno się nie zdecyduję,ale zasięgnąć porady zawsze mogę :D
visionnata

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe