Połane szklo okularow

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Połane szklo okularow

Postprzez kubsonen » 1 sty 2012, o 17:06

Dzisiaj po sylwestrze niechcący połamalem jedno szkło okularow(drugie szkło i oprawki całe) i mam pytanie czy można wymienic jedno szkło okularów czy trzeba wymieniać obydwa ?
Prosze o odpowiedz.
kubsonen

Re: Połane szklo okularow

Postprzez Z.Optyk » 2 sty 2012, o 09:13

Witaj Kubsonen. Oczywiście, że można wymienić jedno szkło w okularach. Jedyny warunek jest taki, że musisz mieć receptę od tych okularów albo gwarancję, na której będą podane wszystkie parametry soczewek (tj. moce, materiał z jakiego są wykonane, rodzaj powłoki antyrefleksyjnej). Jeśli nie masz nic takiego to optyk może odczytać moc z tego peknietego szkla o ile nie jest ono w kawałkach. Jeśli i to się nie uda to musisz iść do zakładu, w którym były robione Twoje okulary i tam powinni wszystkie dane mieć w systemie. Pozdrawiam
Z.Optyk

Postprzez dzika » 2 sty 2012, o 11:35

Udaj się do tego optyka co robiłeś,bo jako ich klient powinieniś bez problemu wymienić soczewkę na nową :D
dzika

Postprzez optyk-mila » 2 sty 2012, o 13:04

Hej,a może zdecyduj się na nowe okulary. Wiem,że to nie mały wydatek,ale mamy nowy rok,więc niech to co było w starym idzie w zapomnienie-również Twoje okulary! Zaszalej,spraw sobie prezent,a zobaczysz że Twoje samopoczucie będzie zdecydowanie lepsze!
optyk-mila

Postprzez optyczka OLA » 2 sty 2012, o 15:03

Wydaje mi sié ,ze nie powinno byc problemu z wymianá jednej soczewki ,tylko najlepiej udac sie do tego optyka gdzie byly robione (kupowane) okulary.
optyczka OLA

Postprzez Justin » 3 sty 2012, o 09:29

Witam

widać była udana impreza ;)
Swoją drogą wczorajszy dzień zapewne w wielu salonach optycznych miały miejsca jakieś "poprawki" okularów. Ja wczoraj usłyszałam stwierdzenie:"Po takiej nocy to chyba normalne." - jak dla mnie niekoniecznie, no ale granice normy dla każdego mogą być różne...

Miłego dnia
Justin

Postprzez optyk.F » 3 sty 2012, o 13:33

Biegnij do tego optyka gdzie byly robione te okulary a na pewno wymieni ci jedná soczewke bo po co wydawac kase na nastepna pare okularow.Pozdrawiam
optyk.F

Postprzez Sklep_Optyczny » 4 sty 2012, o 15:52

Dokładnie tak jak w powyższych postach,udaj się do optyka,lub do miejsca w którym kupowałeś okulary i przedstaw jak sprawa wygląda,da sie to spokojnie załatwić.
Sklep_Optyczny

Postprzez melisa » 17 sty 2014, o 17:31

W takich sytuacjach problemem jest gdy nasze soczewki to fotochrom, wtedy nawet jeśli zamontujemy identyczną soczewkę jak była szybkość działania i poziom zaciemnienia może się różnić niestety.
melisa

Postprzez wCzteryOczy » 23 sty 2014, o 21:45

Nie mówiąc o tym, że mogła wejść nowa wersja danej soczewki i różnica będzie bardzo widoczna
wCzteryOczy

Następna strona

Powrót do Okulary