lepsze soczewki

Re: lepsze soczewki

Postprzez wirus » 17 cze 2011, o 08:02

Dziękuję za porady.
Miałem wątpliwości co do dalszego stosowania tych soczewek, natomiast o płynie nawet nie pomyślałem... co prawda uważam że wszystko powinno być w porządku odnośnie mojej pielęgnacji soczewek jednak jako że zawsze kupuję płyn miesięczny to jego wymiana nie stanowi dla mnie problemu.

Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za zainteresowanie ;)
wirus

Postprzez IGOR » 3 gru 2011, o 09:24

Wpiszę tutaj moje zapytanie, choć jest związane z tematem, powstałym w dziale : "dylemat w sprawie przeciwsłonecznych" a dokładnie chodzi mi o to że nie każdy może być użytkownikiem plastikowych soczewek okularowych (nie tylko przeciwsłonecznych). Po tamtej dyskusji zastanawiam się czy taka osoba mogłaby nosić soczewki kontaktowe? Czy materiał z jakiego są wykonane nie dawałby dyskomfortu i czy mogłyby być one alternatywą okularów? Oczywiście pod kontrolą lekarska i gdyby nie było innych przeciwskazań?
IGOR

Postprzez A.M. » 3 gru 2011, o 09:31

Wydaje mi się że soczewka kontaktowa jest zrobiona zupełnie z innego tworzywa niż okularowa. Myślę że pod kontrolą okulisty można by spróbować.
A.M.

Postprzez katherina » 8 gru 2011, o 15:18

To jest pytanie, które powinno być raczej skierowane do specjalisty okulisty, ale takowych również tu mamy, chociaż z drugiej strony szybciej chyba i łatwiej będzie pójść do gabinetu i tam zasięgnąć tej porady, oko może różnie zareagować na materiał z jakiego jest zrobiona soczewka, może całkowicie go odrzucić albo też na odwrót może się go w 100% przyswoić...jeśli będziesz już po wizycie Igorze napisz co Ci powiedział specjalista to mogą być cenne uwagi dla naszych użytkowników jak i dla nas specjalistów...człowiek przecież powinien uczyć się całe życie :)
Pozdrawiam Katherina :)
katherina

Postprzez IGOR » 12 gru 2011, o 09:41

Katherino to tylko moje rozważania, problem nie dotyczy mojej osoby więc do specjalisty z tym nie bedę chodził. Jak pisałem to mój zleceniodawca ma alergię na plastikowe soczewki i on owszem mógłby takie pytanie swojemu lekarzowi zadać natomiast ja- wpisałem takie zapytanie tutaj jako sprawa do rozważania, i tak jak powiedziałaś okuliści tutaj tez sie wypowiadają... więc może poznamy opinie lekarską w tej sprawie. Zapewne jest tak, że jak nie spróbuje to sie nie przekona...

Pozdrawiam
IGOR

Postprzez dzika » 12 gru 2011, o 10:23

Nie koniecznie musi być alergia na soczewki kontaktowe,chyba że to osoba bardzo wrażliwa na wszystko.Tak czy tak,to można spróbować nosić soczewki ale pod okiem okulisty-specjalisty.Wytłumaczy wszystko i zbada czy nie ma przeciwwskazań.Więc warto próbować :)
dzika

Postprzez alicja » 2 sty 2012, o 13:24

Helo
Moim zdaniem napewno zwłaszcza na początku zakłada sie soczewki miesieczne dlatego tez na poczatku mozna takie wybrac chociaz z drugiej strony soczewki jednodniowe sa bardziej estetyczne poniewaz jakiekolwiek pylki kurzu itp zostaja po calym dniu wyrzucone do kosza rano zakladamy sobie czysta i swieza soczewke, pomyslmy ze miesieczna nosimy caly miesiac wiadomo że przemywamy ja płynem itd, ale soczewka jednodniowa jest bardzo dobrym sposobem dla leniuchow :lol: i nie tylko.....
Na pytanie lepsze ciężko odpowiedzieć wiadomo ile ludzi tyle opini i zalezy pod jakim wzgledem lepsze???

Pozdrawiam
alicja

Postprzez LEMUR » 2 sty 2012, o 14:41

alicja napisał(a):Na pytanie lepsze ciężko odpowiedzieć wiadomo ile ludzi tyle opini i zalezy pod jakim wzgledem lepsze???

jedno i drugie sie swietnie uzupelnia ;)
LEMUR

Postprzez MARK » 4 sty 2012, o 09:25

Mam w rodzinie osobę, która nosi soczewki miesięczne ale w zapasie ma zawsze jednodniowe :) Zakładanie i zdejmowanie ma obcykane,jest poprostu dobrą "soczewnicą" :D Praktyka czyni mistrza. :shock:
MARK

Postprzez Sklep_Optyczny » 4 sty 2012, o 16:19

Można i tak,chociaż jeżeli często zdejmujesz i zakładasz soczewki,to o wiele lepiej sprawdzą się te jednodniowe. Chodzi tutaj także o względy estetyki.
Sklep_Optyczny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe