Polak jednak nie potrafi!!!

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Polak jednak nie potrafi!!!

Postprzez niki » 11 cze 2011, o 12:45

Jeżeli chce pani koniecznie okulary w tym samym stylu co te obecne, proszę pochodzić po salonach optycznych i poszukać podobnych. Są w różnych kształtach i fasonach i niezłe jakościowo kosztują ok 150zł. Ale potwierdzam słowa optyk.F że takie okularki są niestabilne i nietrwałe.
niki

Postprzez Jadźka » 13 cze 2011, o 14:02

Hmm...widzę, że nawet tutaj nie znajdę zrozumienia-najłatwiej powiedzieć "Proszę kupić nowe okulary..." a co ja? Na pieniądzach śpię??? Dobrze to pytanie z drugiej strony-czy to szkło można wymienić na gwarancji?? to bym sobie wymieniła na takie jak było i zatrzymała przeciwsłoneczne-w końcu to niby firmowa oprawa więc chyba porządna firma może przewidzieć takie przypadki!!!??? a bezbarwne sobie zrobię inne...
Jadźka

Postprzez zez_ukryty » 13 cze 2011, o 16:00

Przewidzieć firma może nawet to, że samochodem ludzie będą po ich produktach jeździć. Ale to uszkodzenie mechaniczne (rysa) więc gwarancja odpada. Chyba, że sprowadzą Pani ten element okularów i odpłatnie wymienią. Bo firma nie ważne jaka by była nie będzie płacić za ludzką nieuwagę i niedbalstwo wymieniając elementy uszkodzone z winy użytkownika.
zez_ukryty

Postprzez OptykAniaM » 13 cze 2011, o 18:14

Proszę udać się tam, gdzie Pani te okulary zakupiła i poprosić o zamówienie danej części okularów. To jedyny sposób, innego nie widzę. No i oczywiście będzie Pani musiała za to zapłacić.
OptykAniaM

Postprzez optyk.F » 13 cze 2011, o 20:11

Wiadomo od dawna, że nic za darmo na świecie nie ma więc za wszystko trzeba płacić nawet za tak małe przeróbki.A w tym wypadku te przeróbki są kosztowne.Pani Jadziu może jeszcze pani spotka taką samą oprawę i za mniejsze pieniądze .Pozdrawiam
optyk.F

Postprzez Jadźka » 14 cze 2011, o 14:47

Dobra udam się tam, gdzie kupiłam te oprawy, ale patrząc na to jak mnie potraktowali jak przyszłam z pierwszą wersją, żeby wymienić to szkło to pewnie nic z tego. No nic...następnym razem dobrze przemyślę zakup i wypytam o wszystkie gwarancje i chęć pomocy w razie czego. Bo najlepiej to wepchnąć klientowi drożyznę, sprzedać i wypchnąć klienta...a później to człowieku radź sobie sam!!! :shock: tak to teraz jest !!! :evil:
Jadźka

Postprzez optyk.F » 14 cze 2011, o 14:58

Pani Jadziu proponuję pani spróbować porozmawiać z optykiem o rabacie na drugie okulary z tej samej firmy i myślę że w ramach rekompensaty powinna pani go wynegocjować ale tak na spokojnie nie z nerwami. ;) Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi.
optyk.F

Postprzez dzika » 14 cze 2011, o 16:22

Dziwna sytuacja ale nie zawsze można taką przewidzieć.Wzory opraw zmieniają się z miesiąca na miesiąc i może dlatego jest problem.Jednak na spokojnie może,można będzie wynegocjować dobre warunki na zakup innych.Głowa do góry :)
dzika

Postprzez fado » 22 sty 2014, o 12:05

Nie potrafi robić tak wymyślnych rzeczy, ale jak dla mnie to dobrze :)
fado

Postprzez olala » 31 sty 2014, o 15:55

Czasami lepiej nie kombinować za dużo
olala

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary