Jakie okulary???

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Jakie okulary???

Postprzez zez_ukryty » 13 kwi 2012, o 16:55

optyk-mila napisał(a):Rzeczywiście oferta,o której mówi zez jest bardzo atrakcyjna,przyznam że jeżeli chodzi o korzystanie z usług firmy Hoya to nie mam dużego doświadczenia,ale liczę na to,że tak popularna firma mimo tego,że ma przystępne ceny to ich jakość jest na wysokim poziomie. Nie chciałabym żeby klient był rozczarowany gdy zaproponuję mu niższą cenę,a w zamian dostanie jakąś tandetę,a niestety tak czasami bywa!

Meeeeee !! Nie bój żaby :D . To japońska firma nie jakieś tam chińska "chingalera" .
zez_ukryty

Postprzez zero » 13 kwi 2012, o 18:15

Optyk-mila pisze;
Zero,a co to za soczewki za 50 zł,fakt szukam tańszego rozwiązania,ale to o czym Ty mówisz chyba jest nierealne,ale dzięki za pomoc!

Nie rozumiem. Czy naprawdę soczewki JZO nie są w Polsce znane?
Dziś zrobiłem Izoplast 150 sf -3,00, sf -3,0 cyl -1, średnica 70 mm, barwienie fizjologiczne 70% absorpcji + oprawa z płyty, tzw. kujonki. Koszt? Soczewki 95zł, oprawa + robocizna 130, razem całe okulary 225 zl. Fakt, bez utwardzenia, bo klient chciał jak najtaniej. Z utwardzeniem byłoby ok. 35 zł więcej. Jak widać jest to zupełnie realne i zapewniam, że za darmo tych okularów nie oddałem. Zysk jest całkiem przyzwoity. Więc gdzie te 600 zł za soczewki? Chyba, że się wciśnie wysokoindeksowe, najlepiej podwójnie asferyczne z najlepszymi powłokami, to i 600 zł może być mało. Ale na podstawowych materiałach, w podstawowym zakresie mocy można spokojnie zrobić w takiej cenie jak napisałem.
zero

Postprzez LEMUR » 13 kwi 2012, o 19:56

zgadzam sie z zero - mozna - jak widac - tylko pytanie czy sie chce i co sie chce.

@zero, faktycznie na tym forum poza Essilorem nie widza innych firm ;) ostatnio sie dowiedzialem ze wszyscy maja poliweglan a malo kto trivex ;)
LEMUR

Postprzez zez_ukryty » 13 kwi 2012, o 20:15

U mnie najtaniej wg katalogu JZO moge wycenić coś około 100 za komplet. Bez topaza etc. na pelnym barwieniu. Z utwardzeniem 6 zł wiecej.
zez_ukryty

Postprzez optyk-mila » 14 kwi 2012, o 09:42

Jeżeli chodzi o ścisłość drogi Lemurze to w swoim zapytaniu nie miałam na myśli essilora,tylko naszą polską firmę Szajna! Więc nie bądź złośliwy i uwierz,że nie wszyscy bazują na essilorze. A żeby było fajniej to chyba faktycznie zaopatrzę się w katalog JZO,skoro tak zachwalcie ich produkty to może i ja się do nich przekonam i wtedy śmiało będę mogła wymieniać się z Wami doświadczeniami na forum ;)
optyk-mila

Postprzez LEMUR » 14 kwi 2012, o 12:20

optyk-mila napisał(a):Jeżeli chodzi o ścisłość drogi Lemurze to w swoim zapytaniu nie miałam na myśli essilora,tylko naszą polską firmę Szajna! Więc nie bądź złośliwy

A dlaczego mam nie byc?

optyk-mila napisał(a):ale miałam na myśli te które pozostałe firmy proponują w recepturze.

Uscislaj swoje wypowiedzi - co znaczy pozostale - wszystkie inne. Pozniej juz dopisane przez innych, ze np. JZO czy Hoya robi to w magazynowej a nie recepturowej. Trzymajmy sie faktow a nie emocji ;)
LEMUR

Postprzez pola » 16 kwi 2012, o 16:34

niki napisał(a):Słyszałam że niektóre firmy barwią soczewki według wzoru, czyli można wysłać im stare szkła i oni zrobią nowe o takim samym zabarwieniu. Czy ktoś może tak zamawiał barwienie? Ciekawa jestem czy rzeczywiście wychodzą identycznie jak stare?

Podbijam pytanie, czy ktoś zamawiał barwienie na takiej zasadzie?
pola

Postprzez visionnata » 16 kwi 2012, o 16:57

Hej pola!Tak,ja zamawiałam takie barwienie i przyznam,że soczewki były identyczne,a klientka bardzo marudna,ale po wszystkim zachwycona z naszych usług i końcowego efektu! Uważam,że jest to super rozwiązanie dla osób,które nie są do końca zdecydowane na inne barwienie niż dotychczas i dla tych którzy nie preferują żadnych zmian!
visionnata

Postprzez optyczka OLA » 16 kwi 2012, o 17:32

Pola ja również zamawiałam soczewki barwione na tej zasadzie ,że wysłałam jako wzornik starą soczewkę klienta ,soczewki miały takie samo zabarwienie . ;)
optyczka OLA

Postprzez J.M. » 26 kwi 2012, o 10:27

Dzięki za pomoc,przekaże znajomej, że poprostu niech weźmie swoje stare okulary i ruszy po salonach.
J.M.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary