NFZ robi wszystko żeby pacjent nie dostał usługi !

NFZ Czy nasze składki wydane są właściwie ?Czy macie kłopoty z zapisem na wizytę ? Czy NFZ oszukuje pacjentów i podmioty współpracujące w świetle prawa ? Może jakieś pozytywne opinie?

Re: NFZ robi wszystko żeby pacjent nie dostał usługi !

Postprzez margeritta » 6 maja 2013, o 13:35

Witam! W ostatnim czasie mam przyjemność dosyć często korzystać z usług lekarza ginekologa,może akurat ten specjalista nie ma wiele wspólnego z tą branżą,ale czas oczekiwania na wizyty do niego są niewiele krótsze od innych specjalistów. Jeszcze kilka lat temu można było przyjść z marszu poprosić o wyciągnięcie karty i wizyta była gotowa,a teraz musimy czekać ok 3 tygodni aby wizyta odbyła się w ramach NFZ. Dlatego zachodząc w ciąże postanowiłam leczyć się prywatnie i obecnie nie pozostaje mi nic innego jak chodzić na wizyty płacić lekarzowi co miesiąc,a przy okazji również wszystkie badania jestem zmuszona robić odpłatnie,ale to tylko w naszym kraju takie rzeczy są możliwe.
margeritta

Postprzez niki » 6 maja 2013, o 14:31

To rzeczywiście będąc w ciąży jest nie do pojęcia. Przecież czasem wizyta jest nieplanowana, jak coś sie dzieje powinna być możliwość dostania się "od ręki".Wogóle kolejka i zapisy na wizyty do gina nie powinny dotyczyć kobiet w ciąży.
niki

Postprzez Leah » 6 maja 2013, o 16:02

Oj to prawda, wiadomo, że czasem oprócz wizyt planowanych potrzebna jest dodatkowa, nagła "na juz" a tu termin za dwa tygodnie
Leah

Postprzez welifera » 7 maja 2013, o 09:45

Dokładnie kobieta w Ciąży powinna być bez względu na wszystko przyjęta do lekarza jeśli tylko tego potrzebuje. Lekarze mówią tyle o profilaktyce,zdrowe odżywianie, unikanie stresu, kontrolowanie ciąży po przez regularne badania, itd. Tylko że jak przyjdzie co do czego to nie ma miejsc, albo czekaj kilka tygodni.Cyrk na kółkach.
welifera

Postprzez margeritta » 7 maja 2013, o 14:44

I właśnie takie sytuacje zmuszają nas do korzystania z wizyt prywatnych,a lekarze tylko zacierają ręce. Wiem,że oni nie mają żadnego wpływu na to co wyprawia się w naszym państwie,ale to nie zmienia faktu,że takie sytuacje są dla nich korzystne. Chcąc nam pomóc mogliby chociaż obniżyć cenę za wizytę,a tu niestety co rok ich usługi są coraz droższe.
margeritta

Postprzez Leah » 8 maja 2013, o 07:19

Dokładnie! A to samo jest z okulistami... U mnie w przychodni terminy są na lipiec, a jak coś się dzieje to też nie zawsze uda się dostać.
Leah

Postprzez J.M. » 8 maja 2013, o 14:34

Moja koleżanka będąc w ciąży miała skierowanie na mały zabieg i o dziwo wszystko udało się załatwić w jeden dzień.Czekała na korytarzu jakąś godzinę tylko na wolne łóżko,reszta poszła szybko.
J.M.

Postprzez dorota » 9 maja 2013, o 11:36

Leah LIPIEC to naprawde nie jest odległy termin ,ponieważ u nas w przychodni zapisują na grudzień :o :o :o :shock:
dorota

Postprzez vanessa » 9 maja 2013, o 14:25

Tak potwierdzam że lipiec to bardzo dobry termin, co prawda u nas nie grudzień ale wrzesień.........więc nie narzekajcie :P
vanessa

Postprzez Leah » 10 maja 2013, o 07:37

No to ładnie ;) czas chyba powiedzieć wszystkim narzekającym, że nie ma co przesadzać, niech się cieszą, że nie na wrzesień, albo grudzień
Leah

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Narodowy Fundusz Zdrowia NFZ opinie lekarzy i pacjentów