NFZ robi wszystko żeby pacjent nie dostał usługi !

NFZ Czy nasze składki wydane są właściwie ?Czy macie kłopoty z zapisem na wizytę ? Czy NFZ oszukuje pacjentów i podmioty współpracujące w świetle prawa ? Może jakieś pozytywne opinie?

Re: NFZ robi wszystko żeby pacjent nie dostał usługi !

Postprzez seba » 18 maja 2013, o 11:28

Istnieje realne ryzyko że część pacjentów nie dożyje planowanej wizyty u docelowego specjalisty :?
seba

Postprzez martini » 18 maja 2013, o 12:34

He He Seba zgodzę się z Tobą kto dożyje temu gratulacje, bo słyszałem że już w niektórych przychodniach na ten rok nie mają miejsc......
Najgorsze że nawet przy głupim zapaleniu spojówek jest problem, bo internisci nie chca za bardzo wypisac recepty, tylko odsyłają do okulisty!!!
martini

Postprzez dzidzia_85 » 20 maja 2013, o 08:27

A przy takich terminach na NFZ wiele osób nawet tych starszych, którzy mają niską emeryturę w tym przypadku od czasu do czasu przy naglącej sprawie wolą iść prywatnie na wizytę żeby tylko uzyskać jakąkolwiek pomoc.
dzidzia_85

Postprzez fajna-brunetka » 20 maja 2013, o 10:28

W radio tłumaczyli to niby w ten sposób, że część obowiązków przejmie wtedy lekarz internista a u niego wizyta zawsze się przyda... kombinują by było lepiej a jak będzie to się okaże.
fajna-brunetka

Postprzez pola » 20 maja 2013, o 13:06

I pewnie będzie lepiej...tylko nie dla pacjentów.
pola

Postprzez margeritta » 20 maja 2013, o 14:26

Tylko żeby za chwilę nie okazało się,że dzięki ich wymysłom, do internisty też będziemy musieli czekać po trzy miesiące ;)
margeritta

Postprzez vanessa » 20 maja 2013, o 14:45

Margeritta i tak nie jest ciekawie jesli chodzi o wizyte do pediatry czy internisty, ostatnio chciałam sie dostać z dzieckiem do lekarza dzwoniąc po 8 nie było numerków i tak przez 3 dni, dopiero jadąc po 7.00 rano i stojąc w kolejce dostałam numerek.....Tragedia
vanessa

Postprzez Katarzyna » 21 maja 2013, o 08:12

vanessa napisał(a):Margeritta i tak nie jest ciekawie jesli chodzi o wizyte do pediatry czy internisty, ostatnio chciałam sie dostać z dzieckiem do lekarza dzwoniąc po 8 nie było numerków i tak przez 3 dni, dopiero jadąc po 7.00 rano i stojąc w kolejce dostałam numerek.....Tragedia

Oj to prawda, ale trzeba też zwrócic uwagę na to, że w znacznej mierze przyczyniają się do tego ludzie, którzy zapisują się od tak. Ja pamiętam taka starsza Panią, która zawsze kiedy ja czekałam do lekarza (a chodzę bardzo rzadko) również była w przychodni, kiedyś p. doktor chyba miala jej już dość i powiedziała "a co ja moge Pani poradzić, w Pani wieku musi boleć, lepiej nie będzie"
Katarzyna

Postprzez dzidzia_85 » 21 maja 2013, o 08:47

Ile jest takich starszych osób które codziennie się zapisują do lekarza by codziennie dostać receptę na inny lek. jakby nie mogli od razu przy jednej wizycie. a i tak za tydzień przyjdzie by dostać receptę na te same leki mimo, że wcześniejsze ma wykupione i zalegają w szafce czy gdzieś. Robią sobie zapasy. Część osób przychodzi też by pogadać. ale im nie przyjdzie do głowy ze mogą być inni potrzebujący a oni blokują tylko terminy. robią się często sztuczne kolejki terminowe.
dzidzia_85

Postprzez dzika » 21 maja 2013, o 10:52

Dla niektórych ludzi przyjście do lekarza to jak przyjęcie leku.Systematycznie,to wtedy nie boli i czują się zdrowsi-psychicznie.
dzika

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Narodowy Fundusz Zdrowia NFZ opinie lekarzy i pacjentów