Ewuś...

NFZ Czy nasze składki wydane są właściwie ?Czy macie kłopoty z zapisem na wizytę ? Czy NFZ oszukuje pacjentów i podmioty współpracujące w świetle prawa ? Może jakieś pozytywne opinie?

Re: Ewuś...

Postprzez martula » 8 sty 2013, o 13:56

Heja, byłam wczoraj u lekarza i jestem bardzo zadowolona z tego systemu, poniewaz nie trzeba juz nosic tych glupich swistkow, bez problemowo zostałam przyjeta ja i moje dziecko. Podobno ze jesli nawet nie widniejemy w systemie to wypelniamy tylko krotkie oswiadczenie i juz mamy z głowy nfz to wyjasni, jak dla mnie bomba :D
martula

Postprzez visionnata » 9 sty 2013, o 16:52

Hej u nas ten system już działa i sprawdza się znakomicie. Jest to naprawdę świetne rozwiązanie zarówno dla interesantów jak i personelu przychodni. Koleżanka,która u nas zajmuje się rejestracją pacjentów w końcu nie musi prosić się o te bzdurne dokumenty,które świadczyły o naszym ubezpieczeniu. Jeżeli chodzi o samą instalację programu,zajęło jej to kilka minut,a efekt jest niesamowity. Popieram takie rozwiązania i polecam wszystkim zainteresowanym!
visionnata

Postprzez dzika » 10 sty 2013, o 11:14

Na pewno nie sytuacji nerwowych i nieprzyjemnych dla obu stron.Tylko czemu tak późno to wymyślili?
dzika

Postprzez cicha_woda » 10 sty 2013, o 11:24

Dla przychodni to rzeczywiście wydaje się być świetnym rozwiązaniem, ale obiło mi się o uszy, że w szpitalach każdego dnia trzeba sprawdzać czy pacjenci znajdujący sie w placówce posiadaja aktualne ubezpieczenie, weź tu teraz sprawdź tyle osób, może przynajmniej parę osób dostało jakiś etat na to konto ;)
cicha_woda

Postprzez fajna-brunetka » 10 sty 2013, o 11:59

ja wczoraj byłam u lekarza i jestem zadowolona- szybko gładko i bez zbednych dokumentacji
fajna-brunetka

Postprzez Olivka » 10 sty 2013, o 13:54

Ale czy to oznacza, że już nikt nie ma prawa poprosić mnie o RMUA?
Olivka

Postprzez visionnata » 10 sty 2013, o 13:59

Jeżeli w placówce działa ten system,to nikt tej Rmua nie powinien wymagać,ale w miejscach gdzie Ewuś jeszcze nie zaistniał niestety dokument ubezpieczenia musimy mieć ze sobą. Warto zadzwonić przed wizytą i zapytać jakie zasady obowiązują w danym miejscu,wtedy unikniemy kłopotliwych sytuacji!
visionnata

Postprzez dzika » 14 sty 2013, o 15:09

Tylko dla pacjenta jest lepiej bo lekarze do funduszu nadal muszą wypełniać te same dokumenty?Biurokracja trwa nadal?
dzika

Postprzez visionnata » 16 sty 2013, o 14:55

Niestety obawiam się,że tej nieszczęsnej biurokracji nie da się uniknąć. Żeby dostać pieniądze z NFZ za wykonane świadczenia musimy się trochę wysilić, nie ma nic za darmo,lekarze muszą wypełnić swoje papierki,a osoby zatrudniające lekarzy i odpowiadające za rozliczenia z Funduszem kolejne stosy dokumentów. I tym sposobem wszyscy mamy co robić!
visionnata

Postprzez martini » 16 sty 2013, o 15:35

Hej, z tego co słyszalem to niestety jeszcze nie w każdej placówce działa system ewuś, ale co jest najgorsze że gdziekolwiek chcemy dostac jakis dowód ubezpieczenia np, w urzedzie pracy to nie chca już wydawać takiego świstka bo przecież o stycznia działa ewuś....i co taki biedny pacjent ma zrobić w takiej sytuacji jeśli pójdzie do lekarza i akurat tam ewuś nie będzie działał a dokumentu nie posiada...masakra :D
martini

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Narodowy Fundusz Zdrowia NFZ opinie lekarzy i pacjentów