Soczewki kontaktowe kolorowe...pytania/wątpliwości...

Re: Soczewki kontaktowe kolorowe...pytania/wątpliwości...

Postprzez katherina » 27 wrz 2011, o 14:52

Fatycznie, ten wątek był już poruszany na forum s.k. Night&Day są wygodne w użytkowaniu, ale trzeba pamiętać przypominam o wyciąganiu tej soczewki co max. 3-4 dni przepłukanie jej w płynie ( jest to zalecane przez wielu okulistów), jak również potwierdzam to co napisał LEMUR wizyty kontrolne powinny odbywać się co 3 miesiące!!!
katherina

Postprzez siatkareczka » 28 wrz 2011, o 17:46

słuchajcie!!! a nie ma może takich soczewek kontaktowych kolorowych co barwienie nachodzi też na źrenice i przyciemnia soczewkę?? co najlepiej zakładać w góry na deche jak sie ma wadę i napiernicza słońce a Ty jesteś brawurowcem??
siatkareczka

Postprzez katherina » 29 wrz 2011, o 11:45

Ojjj siatkareczko ty to chyba lubisz kombinować ;) myślisz, że jeśli soczewka będę cała zabarwiona to będzie okej? Tu chodzi o zabezpieczenie filtrami przeciw UVA i UVB a nie o same zabarwienie :/ także soczewki kolorowe jak najbardziej a na to gogle i możesz śmigać w te i wewte po tych stokach :*
Pozdrawiam Katherina
katherina

Postprzez Sklep_Optyczny » 3 paź 2011, o 13:56

Warto szukać także w dobrych internetowych salonach optycznych,tam wybór jest bardzo duży,a ceny atrakcyjne. Sam się o tym przekonałem.
Sklep_Optyczny

Postprzez lusia » 25 paź 2011, o 12:56

Witam Czy jesli mam oczy piwne to mogłabym sobie kupić i nosic soczewki kontaktowe niebieskie??? Proszę o poradę:) Czy trezba brać kolor soczewek zblizony do swojego koloru oczu.
Pozdrawiam
lusia

Postprzez seba » 25 paź 2011, o 15:15

Są takie soczewki które podobno radykalnie zmieniają kolor oczu, więc mogłabyś kupić sobie niebieskie. Na zdrowy rozum wydaje mi się jednak, że odcień niebieskiego może być trochę ciemniejszy na twoich oczach niż na oczach np. szarych.
seba

Postprzez Kara90 » 27 paź 2011, o 10:03

Witaj Lusia :) Jeżeli chcesz sobie sprawić kolor niebieski który da duży efekt i bardzo zmieni kolor Twojego oka to ja proponuje FreshLook Dimensions kolor: Pacific Blue. Kolor jest dużo bardziej intensywny niż zwykłe kolorowe soczewki dzięki czemu Twoje oczy przyciemnią je minimalnie i jak dla mnie to wyjdzie ładny niebieski kolor. Nazwę wygoogluj sobie w grafice i Ci wyskoczy zabarwienie tych soczewek ;) Pozdrawiam
Kara90

Postprzez lusia » 27 paź 2011, o 12:09

Dziękuję Kara:) Napewno je kupię i wypróbuję.

Pozdrawiam Serdecznie i ciekawa jestem jaki będzie efekt???
lusia

Postprzez katherina » 28 paź 2011, o 22:26

Potwierdzam soczewki które wyżej wymieniła koleżanka są naprawdę fajne,ale...niestety na ciemnych oczach ten efekt trochę niknie...za to soczewki z pigmentem niebieskim w połączeniu z brązem oczu robią cudne delikatnie tajemniczy i mroczny efekt :) Ciba Vision też ma takie w swojej ofercie :) sprawdziły się już u nie jednej mojej klientki także jak nie te to masz jeszcze Lusiu pełną gamę kolorystyczną do wyboru, także do dzieła :) może później wkleisz avatara z nowym spojrzeniem ;)
katherina

Postprzez siatkareczka » 29 paź 2011, o 08:02

ooooooooo jest Katherinka ;] Mam pytanie czy te całe soczewki freshlook illuminate w ofercie ma tylko soczewki zerowe czy też do wady się nadają a jeżeli do wady też to czy osoby z astygmatyzmem też mogą sobie sprawić takie cacka?? ;>
siatkareczka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe