soczewki progresywne

Re: soczewki progresywne

Postprzez LEMUR » 17 sie 2012, o 22:32

visionnata napisał(a):dopóki sama nie nabiorę pewności do tego co sprzedaje to nie będę w stanie tego komuś zaproponować z obawy,że nie zaspkoję potrzeb klienta!

soczewek kontaktowych progresywnych nie mozna sprzedac, nalezy je dopasowac ;)
LEMUR

Postprzez visionnata » 18 sie 2012, o 13:58

Hmm... Lemur chyba znowu łapiemy się za słówka,oczywiście że trzeba je dopasować i o tym doskonale wie chyba każdy optyk i okulista,ale kolejnym krokiem jest sprzedaż,czyli wymiana towaru za gotówkę. Jeżeli klient będzie zadowolony z "dopasowania" to wróci i poprosi o zamówienie soczewek w celu zakupu ;)
visionnata

Postprzez vanessa » 20 sie 2012, o 14:59

Hej
Ja spotkałam się z sytuacja gdzie Pani kupiła soczewki progresywne oczywiście wcześniej dopasowane przez naszą okulistkę ;)
fakt ze duże moce bo -8 i chyba -8/-1.75 add 2 ale Pani po 2 tygodniach noszenia pękła jedna soczewka, reklamacje producent uznał ale trzeba pamiętać że przy takich dużych mocach trzeba się strasznie delikatnie obchodzic z takimi soczewkami zeby uniknac takiej właśnie sytuacji.
Ale poza tym klientka bardzo zadowolona

Pozdrawiam
vanessa

Postprzez LEMUR » 20 sie 2012, o 15:44

to "normalne" soczewki takie maja grubsze brzegi i cienszy srodek (jak soczewki okularowe) podobnie jest w przypadku soczewek torycznych z duzym astygmatyzmem. Dlatego wazne aby uzytkownicy wiedzieli ze takie soczewki latwiej uszkodzic przy wyciaganiu z pudeleczka (przycisniecie) lub sciaganiu / zakladaniu (przyszczypniecie) moze spowodowac naderwanie soczewki.
LEMUR

Postprzez optyk-mila » 22 sie 2012, o 15:00

Nawet nie macie pojęcia,jak mnie irytują "paniusie",które przychodzą na dobór soczewek z długimi paznokciami. Wszystko jest pięknie do momentu,aż muszą zaaplikować soczewkę do oka i wtedy pojawia się problem,ale ja nie mam nad nimi litości,odsyłam do domu i każę przyjść w momencie,gdu paznokcie będą miały odpowiednią długość i nie będzie ryzyka,że uszkodzą soczewkę!
optyk-mila

Postprzez LEMUR » 22 sie 2012, o 16:07

optyk-mila napisał(a): i nie będzie ryzyka,że uszkodzą soczewkę!

soczewka to maly problem, gorzej z "poryzowana" rogowka ;)
LEMUR

Postprzez dzika » 23 sie 2012, o 10:59

A niektóre małolaty taki makijaż mają mocny i przychodzą na naukę zakładania soczewek.Wychodzą wtedy w opłakanym stanie :D
dzika

Postprzez OptykAniaM » 23 sie 2012, o 13:06

Czasem aplikacja soczewki w takim przypadku jest niemożliwa. Pokruszony tusz do rzęs i rozmazane wszystko wokół oczu nie jest dobrym środowiskiem dla aplikowanej soczewki. Warunki powinny być wręcz sterylne.
OptykAniaM

Postprzez LEMUR » 23 sie 2012, o 13:18

OptykAniaM napisał(a):Warunki powinny być wręcz sterylne.

Przepraszam Aniu, ale kobieta bez makijazu, sterylna... takie rzeczy byly w E** i tez jej juz nie ma ;) :mrgreen:
teraz 1/3 ktora przychodzi na soczewki jest wyjapacykowana, z tipsami ze nie wiadomo co dluzsze palec czy tips :D
LEMUR

Postprzez martini » 23 sie 2012, o 16:06

He he zgodze się z Wami ja też ostatnio spotkałem się z sytuacja gdzie kobieta przyszla na nauke zakladania soczewek ale co?? za dlugie pazurki oj za długie.... :lol: az w koncu zwatpila i zawinela soczewki powiedziala ze w domu obetnie pazurki i dopiero bedzie sie uczyła :D
martini

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe